Абитуриентите на Пловдив - истории за успеха и вдъхновението Докторът

...
Абитуриентите на Пловдив - истории за успеха и вдъхновението Докторът
Коментари Харесай

Наричат абитуриента Абдулла Докторът с наргилето

Абитуриентите на Пловдив - истории за триумфа и вдъхновението

Докторът с наргилето - по този начин е прочут Абдулла Атеф ал​ Казахли, който тази година приключва Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. В ранглиста на Localshisha.bg, зрелостникът е с най-голям рейтинг по приготвянето на наргилета у нас. А тайната съгласно него е в хубавите материали - същински арабски тютюн и въглени. Когато е направено с качествени първични материали - тогава пушенето на наргиле е еликсир за тялото и душата - оттова идва и прозвището на Абдулла - докторът с наргилето.

Древното ориенталско изкуство, обвързвано с приготвянето на така наречен водна лула, той почнал да учи от 6-годишен, а в тънкостите го посветил татко му. Абдулла е роден в Дамаск от майка българка и татко сириец. Заради войната в страната, през 2012 година, фамилията напуща Сирия и се открива трайно в Пловдив.

Абдулла има и други достижения, ​с които се гордее. Започнал е да вади хляба си като възпитаник, работейки в разнообразни заведения в Пловдив​. ​Родителите м​и имат благоприятни условия да ме устоят, само че аз пожелах да съм независим, споделя гордо докторът с наргилето. Освен това на 19 година към този момент има лична компания, дялове в друга, ​кара и своя кола. Наскоро е купил и ресторант, който преди този момент ​държал татко му.

Абдулла ще съчетава бизнес и следване. Вече е признат в Университета по хранителни технологии в Пловдив, със компетентност " Биотехнологии ", след извоювано съревнование. Преди това обаче му предстоят матури.

На абитуриентския си бал на 24 май той ще бъде с бяла риза и тъмносин костюм, а върху ​него ​ще облече бяло галабие - обичайно арабско облекло. До хотел " Санкт Петербург ", където ще чества със съученици, ще дойде с бяло " Порше Панамера ", модел 2015 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР