Абитуриенти от софийски училища се събраха пред храм-паметника Св. Александър

...
Абитуриенти от софийски училища се събраха пред храм-паметника Св. Александър
Коментари Харесай

Абитуриенти сътвориха свинщина пред Св. Александър Невски, други друснаха кючек пред училище

Абитуриенти от софийски учебни заведения се събраха пред храм-паметника " Св. Александър Невски ", с цел да отпразнуват завършването на междинното си обучение. След себе си обаче оставиха скотщина, това излиза наяве от фотоси, споделени в обществената мрежа Фейсбук.

На фотосите се вижда, че пространството към храм-паметника е осеяно с най-различни отпадъци - пластмасови бутилки от вода, железни кенчета, стъклени бутилки. Абитуриентите не са се погрижили да си изхвърлят в подобаващите за задачата места и флаконите с божествен газ.

В медиите се появи информация, че полицията е направила опит да забрани събирането на зрелостници в пешеходната зона към храма. Органите на реда са подканили абитуриентите да се реалокират в градинката на Св. Климент Охридски. 

" И тези хора са бъдещето на нацията, та те обикновена просвета нямат ", написа консуматор на Фейсбук.

" Днес минах денем, беше потресаващо! Това не е бъдещето, това е срам и скотщина! ", гласи различен коментар.



Междувременно в обществената мрежа се появиха фрагменти, които са снимани пред едно от най-елитните учебни заведения у нас - Втора британска езикова гимназия " Томас Джеферсън ". На видеото се вижда по какъв начин абитуриенти се забавляват на под звуците на ориенталски ритми.

" Випуск 2024 година Съжалявам либерали, тук няма да е Европа. Съжалявам русофили, тук няма да е " славянский мир ". Тук ще е Ориент - културно, политически, а скоро и демографски. Това е ситуацията ", написа политическият анализатор Кристиян Шкварек, който е разгласил видеото.

Кадрите провокираха вълна от отвращение измежду потребителите на Фейсбук, а Илия Костов написа в секцията за мнения, че тържеството в гимназията е било едно от най-хубавите, на които е участвал:

" С над 120 наградени възпитаници за достижения в разнообразни области на естествените и филантропичните науки, в спорта и изкуствата. С прелестни думи от зрелостниците към техните учители и от шефа и класните ръководители към зрелостниците ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР