Абитуриенти написаха песен за класната си и й устроиха рок

...
Абитуриенти написаха песен за класната си и й устроиха рок
Коментари Харесай

В последния учебен ден: 12. А написа рок парче за класната

Абитуриенти написаха ария за класната си и й устроиха рок премиера в последния образователен ден. Училището пък върна жеста, като оформи Алея на славата и сложи в нея по холивудски първата звезда – на най-активния юноша от випуск 2021.

Така СУ „ Христо Г. Данов “ изпрати през днешния ден зрелостниците си. В цялото учебно заведение те са единствено 16. Но подвигнаха олелия за 116, когато огласиха с клаксони кв. „ Гагарин “.



Посветена авансово в заверата, директорката Гергана Аврамова към този момент бе разпоредила да няма деца в двора, с цел да може колите на зрелостниците да влязат и да паркират пред парадния вход. Щом се подредиха един до различен, окачените на задните стъкла транспаранти оформиха въпрос към класната Росица Василева: „ Г-жо, ще дойдете ли с нас на бала? “.



Тя си поплака още преди този момент, връщайки се към мемоари за пъстрота клас и неговите триумфи и магарии. И до последно бе нащрек, предвкусвайки че и в този момент 12. А няма просто да влезе през вратата в последния си образователен ден.



За да пожелае на добър час на младежите, директорката Гергана Аврамова пък се появи с тениска от тези, които са шлагер в обществените мрежи. Надписът на фланелката гласи: " Аз съм абитюрент, абетурент, абуригент “. Всяка от тези думи е зачертана и най-отдолу следва: „ Абе, 1, 2, 3… “



Момчета хукнаха да търсят Росица Василева по етажите, откакто се позабави да излезе и да даде отговор на ексцентричната покана за бала.



„ С вас съм в лимузината! “, зарече се най-после тя, въпреки че автопаркът беше по-скромен – мерцедес, фолксваген, мазда, ауди и пежо. Алекс свари първи да се уреди госпожата да му бъде дама на празненството на 24 май в Тримона.



Оказа се обаче, че с това изнанадите занапред стартират пред статива, нагизден с балони и с корково табло, на което бе изписана 12-ица с 16 значки на учебното заведение – по една за всеки зрелостник. Първолачета в национални носии притичаха и заеха позиция за привет към огромните.



1. Б дойде с червени балони с хелий, а най-отпред Николета, Ели и още едно Ели крепяха в шепи пърхащи бели гълъби, които да пуснат с благопожелание за попътен вятър на най-горния клас.





Той обаче също се беше подготвил – с 5 куплета прослава на класната. Текстописците първо мъчили да вкарат строфите в мелодията на шлагер, който тя обича. После завили към рока, а с аранжимента оказал помощ учителят по информатика Георги Трайков, който застана и на музикалния пулт. Така в двора гръмна бъдещит шлагер „ 12-а ария “ за „ минути неразбираеми и чепати, диалози персонално до безброй, които ни избавят по-нататък от двойка, зебележка и Съвет… “



Това е необикновен клас – съумяха да възпламенят всичко, до което се допрян, описа Росица Василева. Именно той подел концепцията да се направи Патриотична ограда на учебното заведение с ликовете на български възрожденци във връзка 170-годишнината на школото, горял в благотворителните концерти за набиране на средствата.



А Станислав Денков, който също така изкарал и 4 година като ръководител на Ученическия съвет, получи Звездата на випуска. Тя ще бе сложена в Алеята на славата върху пътека с 42 червени плочки – първи лъч от слънце, към което всеки идващ випуск ще прибавя своя.



Идеята за алеята зародила, когато се схванало, че випуск 2021 няма да съблюдава традицията да подари на изпроводяк картина, а е подготвил магнолия, която да бъде засадена в двора. Ръководството незабавно решило, че дървото си заслужава специфичен ъгъл. И осигурило и скамейка, която да се постави до него. На нея е изписано посланието „ Има такова учебно заведение! “ То също е измислено от 12. А.



Оттук нататък пътят на класа потегля в разнообразни направления. Станислав ще учи маркетинг в ПУ, Илия – политология, други се насочват към педагогика или национална сигурност. Да бъдат хора и всичко да вършат със сърце, им им заръча класната. И още: да не се опасяват, а да сбъдват фантазиите си. Да стартират всякога с дребни крачки, тъй като това е началото на всяка смяна.



Трудно се спи в дни на разлъка, призна и Гергана Аврамова, за която това е 11. випуск като шеф, само че е преподавала на всички възпитаници в школото. „ Днес хвърлихте тениските и маратонките на детството, с цел да сложите елегантните облекла и обувки – обърна се тя към тях. – Още ви убиват, само че нека не ви стягат, тъй като ви чака дълъг път. Следвайте сърцето, не асфалта! Бъдете здрави – без здраве няма благополучие! Бъдете мощни, само че не по всевъзможен начин! “



Директорката заръча на зрелостниците да са рационални в смелостта си и положителни, само че не наивни. А също и да са зрели, само че да не се взимат прекомерно насериозно, тъй като със смях се живее по-лесно. „ Не се уповавайте на готовите истини, а търсете своите - сподели още Аврамова. – Нека работата да ви носи задоволство, парите ще дойдат сами. Помнете, че умираме всеки ден, а живеем единствено веднъж. Обичайте и търсете кой ви обича макар, а не тъй като “.

Директорката направи спогодба, че не пожелава лек път, тъй като той в никакъв случай не е верният, но им изпраща от сърце попътен вятър. " Сбъднете фантазиите и нека не се разочаровате от тях, а да ги надминете - добави тя - Бог да е с вас! Вдигайте платната! Ние ще ви чакаме постоянно тук с самун и сол, обич и вяра! “.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР