Abierto Mexicao Telcel, първи кръгТейлър Фриц – Джон Иснър 3-6,

...
Abierto Mexicao Telcel, първи кръгТейлър Фриц – Джон Иснър 3-6,
Коментари Харесай

Фриц и Руне стартираха с обрати в Акапулко


Abierto Mexicao Telcel, първи кръг

Тейлър Фриц – Джон Иснър 3-6, 6-3, 6-4

Холгер Руне – Бен Шелтън 6-7(7), 6-4, 6-2

Тейлър Фриц стартира присъединяване си на ATP 500 шампионата в Акапулко с победа над своя съотечественик Джин Иснър. Третият подложен загуби откриващия сет, само че след това два пробива му бяха задоволителни, с цел да реализира цялостен поврат и да откри място в идната фаза, като в това време завоюва първия си мач като състезател от Топ 5.

Там негов конкурент ще бъде Денис Шаповалов, който в профил Миомир Кецманович.

Иснър записа повече асове (9-4) и уинъри (38-23), само че все пак Фриц имаше лек превес във връзка с общия брой извоювани точки (82-80). Шампионът от Индиън Уелс завоюва 85% от точките си на първи сервис (47/55) и осъществя две от трите си благоприятни условия за пробив (67%), до момента в който Иснър оползотвори един от своите четири брейкпойнта (25%).

След като в първите седем гейма пред никой от съперниците не се откри късмет за пробив, Иснър стигна до три следващи брейкпойнта. Фриц избави първите два, само че все пак международният №38 реализира задачата си, а след това затвърди брейка с гейм на нула и по този метод завоюва първия сет с 6-3.

Втората част протече по подобен сюжет, само че при разменени функции – пробив в осмия гейм наклони везните в интерес на Фриц, след което роденият в Санта Фе тенисист се възползва от опцията да сервира за сета, спечелвайки на нула подаването си за 6-3.

В заключителния сет равенството се резервира до 4-4, като в седмия гейм Фриц пропусна точка за пробив. Третият подложен осъществя брейк за 5-4, само че незабавно по-късно Иснър стигна до опция да възвърне равенството. Шампионът от Индиън Уелс обаче не разреши на съперника си да стигне до нов пробив и победи с 3-6, 6-3, 6-4 след 1 час и 47 минути на корта.

В упования с голям интерес мач сред две от най-ярките млади звезди в Тура Холгер Руне надви в три сета над Бен Шелтън. Макар да бе съществено усложнен, поставеният под №4 датчанин завърши мощно дуела, спечелвайки осем от последните 10 гейма.

В идната фаза Руне чака Нуно Боржес или Ник Чапъл.

Световният №10 записва повече уинъри (33-26) и по-малко непредизвикани неточности (20-23) в хода на мача. Скандинавецът оползотвори четири от деветте си благоприятни условия за пробив (44%), до момента в който Шелтън се възползва от един от своите три брейкпойнта (33%).

Мачът стартира по-добре за Руне, който осъществя ранен пробив и поведе с 3-1. Впоследствие обаче Шелтън подвигна доста равнището и съумя да стигна до цялостен поврат, преди скандинавецът да прекъсне серията му и да възвърне равенството при 4-4. В деветия гейм Руне бе покрай нов пробив, само че американският тенисисти избегна заплахата и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него и двамата пропуснаха по един сетбол, преди Шелтън да приключи гейма с три безответни точки за 7-6(7).

През съвсем целия втори сет никой от съперниците не стигна до точка за пробив и по този начин резултатът стана 5-4 за Руне. Впоследствие Шелтън избави два сетбола, само че четвъртият подложен продължи да слага съперника си напрегнат и в последна сметка осъществя решителен пробив, спечелвайки сета с 6-4.

Заключителната част стартира равностойно, като равенството се резервира до 2-2. Впоследствие обаче по-големият опит и по-добрата физическа кондиция на Руне наклониха везните в негова изгода и датчанинът осъществя два следващи пробива за крайното 6-7(7), 6-4, 6-2 след 2 часа и 20 минути игра.

В различен мач от днешната стратегия Фелисиано Лопес записа първата си ATP победа от юли 2021 година насам, надделявайки над Кристофър Юбенкс със 7-6(3), 6-4. На осминафинала испанецът ще се изправи против шестия в схемата Франсис Тиафо.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР