АБИДЖАН, Кот д'Ивоар (AP) — Нападателят на Конго Седрик Бакамбу

...
АБИДЖАН, Кот д'Ивоар (AP) — Нападателят на Конго Седрик Бакамбу
Коментари Харесай

Нападателят на Конго Седрик Бакамбу акцентира върху въоръженото насилие в своята страна, докато играе на Купата на Африка

АБИДЖАН, Кот д'Ивоар (AP) — Нападателят на Конго Седрик Бакамбу подчертава върху въоръженото принуждение в източната част на страната си, до момента в който играе на Африка Купа на нациите.

Бакамбу, който взе участие във всеки мач до момента, с цел да помогне на Леопардите да доближат до полуфиналите, допусна в понеделник в X, някогашен Twitter, че светът пренебрегва нарушаванията на човешките права в Конго.

„ Всички виждат кланетата в източно Конго. Но всички мълчат “, написа Бакамбу. „ Вложете същата сила, която употребявате, когато говорите за Купата на Африка, с цел да наблегнете какво се случва с нас. Няма дребни жестове. “

Източно Конго се бори с въоръжено принуждение от десетилетия, до момента в който повече от 120 групи се борят за власт, земя и скъпи минерални запаси, до момента в който други се пробват да защитят своите общности. Въоръжените групи от дълго време водят акции на принуждение в богатия на минерали район и са упреквани в всеобщи убийства.

Конфликтът избухна в края на 2021 година, когато бунтовническа група, наре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР