Абхазия е готова да разгледа въпроса за признаването на независимостта

...
Абхазия е готова да разгледа въпроса за признаването на независимостта
Коментари Харесай

Извънредно! Европейска страна обяви готовност да признае Каталония

Абхазия е подготвена да прегледа въпроса за признаването на независимостта на Каталония, в случай че постъпи надлежно искане, съобщи заместител министърът на външните работи на страната Кан Тания.

" Ние сме подготвени да разгледаме въпроса за признаването на Каталония в качеството й на самостоятелна страна, само че въпреки всичко още е рано да се приказва за това. Напред са още редица нормативно - правни актове, които би трябвало да бъдат уредени от държавното управление на Каталония, с цел да стартират да се считат за самостоятелна страна. Ако по-късно те се извърнат към нас с молба да признаем независимостта й, сме подготвени да преглеждаме този вид ", твърди зам.-министърът, представен от съветски медии..

По думите му, абхазите са " заинтригувани в наслагването на двустранни връзки с каталонските политици, техните водачи и народа на Каталония като цяло, само че това единствено, в случай че от тяхна страна бъде проявен същият интерес. "

Кан Тания отбелязва още, че представител на външно министерство на Абхазия работи в Каталония от 2014 година, въпреки и да няма свое посланичество там.

Междувременно стана ясно, че шотландският министър на културата, туризма и външните работи Фиона Хислоп е декларирал, че Испания има право да се разгласи срещу каталунската самостоятелност, само че и жителите на Каталуния могат да дефинират сами бъдещето си, написа El Pais.

„ Разбираме и почитаме позицията на каталунското държавно управление. Докато Испания има правото да се опълчи на независимостта, народът на Каталуния би трябвало да има правото да дефинира самичък бъдещето си. Днешната декларация за самостоятелност пристигна единствено, откакто многократните апели за разговор бяха отхвърлени “, сподели тя.

Фиона Хислоп прикани за разговор сред Испания и Каталуния и съобщи, че налагането на непосредствено ръководство над самостоятелния район не може да бъде решение.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР