"Абе, защо този Славейков го пишат ту Петко, ту Пенчо?!".

...
"Абе, защо този Славейков го пишат ту Петко, ту Пенчо?!".
Коментари Харесай

Абитуриент: Абе, защо този Славейков го пишат ту Петко, ту Пенчо?!


"Абе, за какво този Славейков го пишат ту Петко, ту Пенчо?! ". Това е въпрос на зрелостник, който се приготвя за изпитите, идни през идващия месец

Преподавателите споделят в учителските уеб сайтове за все по-странни въпроси по време на образованието и цитати от към този момент завършили матури, показващи, че децата ни са все по-неграмотни, написа "Телеграф ".
Учителка от столично школо споделя, че откакто не съумяла да убеди собствен възпитаник да чете Елин Пелин, му предложила: "Добре, най-малко си дръпни кино лентата "Гераците " от интернет и го изгледай, да знаеш защо става дума ". Момчето попитало: "Ама със надписи ли е? "
По мотив същия създател различен възпитаник написал в съчинение: "Елин Пелин сменил същинското си име, тъй като се срамувал от него ". Във връзка с падналото се на изпита стихотворение на Далчев "Книгите " възпитаници пишат "Далчев доста е чел, само че съвсем нищо не е схванал от живота. По-добре да се стегне и да иде на фитнес или да изяде един шоколад срещу меланхолия, а освен да мрънка ".
Също от изпитите излиза отговор, че Гергана на Славейков отказала да стане плеймейтка, тъй като не желала да иде в дома на везира, а предпочела цветенцата в градинката си. Култово е и: "Кирил и Методий са двама близнаци ". Учител от столична гимназия описа, че опитал да докара до тройка възпитаник, като го накара да прочете най-малко едно произведение от Шекспир, даже без да го проучва. За идващия час момчето в действителност прочело творбата и изпитването стартира: "Какво научава Хамлет при започване на пиесата? " - "Ми че бащата умрел ". "Как тъкмо е умрел? " - "Е, утепали са го ". "А кой тъкмо го е утепал? " - "Е, па, чичата ". Ученикът си получил заслужената оценка 3.
По непозната литература има и други образци за ексцентрично мислене от наши възпитаници - за съветската литература да вземем за пример дете написа: "Не си заслужава да станеш публицист - доста постоянно ги убиват на дуели ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР