Абе толкова извънредни емисии по родните телевизии не е имало

...
Абе толкова извънредни емисии по родните телевизии не е имало
Коментари Харесай

Спрете с Габриел, Теменужка и Деница, искаме си к*рвите от „Ергенът“!

Абе толкоз изключителни излъчвания по родните малките екрани не е имало от времето на интервенция „ Пустинна стихия “ и разстрела на Чаушеску.

Мария Габриел пръднала – прекъсваме програмата с репортаж от мястото.

Лена Бориславова погледнала Миро изкривено – отново. Колеги, спрете се малко и си следвайте естествената стратегия. Или си направете специфични канали – примерно „ Би Ти Ви – Преговори “, в които 24 часа в денонощието да предавате всяка крачка на Теменужка Петкова и Деница Сачева.

 

В последна сметка „ изключително “ значи нещо извънредно, ненадейно, рядко. Когато през половин час пускате специфични вести, в тях към този момент няма нищо особено. Чак пък в неделя вечер, когато хората желаят да се приспят я с някоя занимателна стратегия, я със сносния сериал на Българска национална телевизия „ Вина “, да включвате партийни изказвания, все едно в Москва са гръмнали или обесили на Червения площад урода Путин (сигурен съм, че скоро и това ще стане!) е малко прекомерно.

Вярно е, че договарянията в сглобката са значима тематика, само че не може целият ефир да е ангажиран с говорещите глави на лелките от ГЕРБ и харвардските несретници. Имайте малко благосклонност към средностатистическия фен, той си желае курвите от „ Ергенът “, които са му обещани в седмичната стратегия. Не може да го подмамвате, а след това да му пускате партийни конференции. Такава скотщина и през 1990 година не си позволяваха.

В края на краищата даже по закон право да изискат пряк ефир имат президентът на републиката, ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, основният

прокурор и ръководителите на Конституционен съд и Върховен административен съд. И то, в случай че се е случило нещо в действителност значимо, примерно да са им гърмели с пиратка по кортежа. Теменужка Петкова идва малко допълнително.

 

После сме били на 100 и някое си място по независимост на медиите в света. Виновни били олигархичните кръгове, държавният напън, правосъдният надзор, ползите на рекламодателите. Хем е по този начин, хем не напълно. Виновен също толкоз е и тъпият и необразован публицист /редактор/ програмен шеф, който като шаран се лови на обикновени хватки и угажда на партийните централи. Той постоянно носи оковите на комплексите и цивилизационната си неплатежоспособност, на ограничавания мироглед и примитивното си мислене, на еснафското мижитурство и злокачествената незначителност.

 

Оказва се, че нашите малките екрани де факто визия си нямат по какъв начин се работи с информация. Те могат да пускат или пошли риалитита, или тъпанарска политическа агитация. Така е най-удобно и елементарно, процесът изисква само цялостно доверие и никакво схващане от страна на аудиторията, която априори е нискообразована, постоянно сенилна и единствено незадълбочено заинтригувана. Всяко изказване би трябвало да бъде извадено. от подтекста си, вложено в тенденциозността на авансово: заплануваната концепция и показано под формата на боязън, неизясненост, комплициране, дезинформация или откровена неистина.

 

Когато фенът е безкритичен, ще му подменят програмата под носа по 10, по 100 пъти дневно. Време е някой да извиси глас и да извика: „ Стига!. Поне „ Ергенът “ и халтурките на Рачков не ни закачайте, че ще стане неприятно. И тая независимост на словото ще си я търсите от Деница и Теменужка.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: „ Би Ти Ви – Преговори “ Теменужка Петкова Деница Сачева Мария Габриел Лена Бориславова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР