Абделрахман Самба направи ново впечатляващо бягане на 400 метра с

...
Абделрахман Самба направи ново впечатляващо бягане на 400 метра с
Коментари Харесай

Самба с ново впечатляващо бягане на 400 м/пр, рекорд не стигна на Вархолм за първото място

Абделрахман Самба направи ново впечатляващо тичане на 400 метра с трудности. След като при започване на май изненада на Диамантената лига в Доха с 47.57 секунди, през днешния ден катарецът поправя още един път върха на Диамантената лига, откакто завоюва в Рим с най-хубав резултат в света за сезона от 47.48 сек. С това достижение 22-годишният хърделист усъвършенства върховете на Катар, Азия, на шампионата и излезе на 14-о място във безконечната класация на дисциплината.

A post shared by IAAF Diamond League (@diamondleagueathletics) on May 31, 2018 at 11:26am PDT
Световният първенец от Лондон 2017 Карстен Вархолм, за който това беше първо съревнование за сезона, пък усъвършенства върха на Норвегия с 47.82 сек, само че този резултат не му стигна за първата позиция. Норвежецът стартира бягането доста бързо и излезе с задатък на последната права, само че там Самба беше по-свеж и съумя да го изпревари във финалните метри. Европейският първенец от Амстердам 2016 и сребърен медалист от планетарния конгрес в Лондон през предишното лято Ясмани Копейо (Турция) приключи трети с 48.63 сек.

Изненада имаше в бягането на 400 метра с трудности при дамите - дисциплинираност, която не беше част от диамантената стратегия през днешния ден. Победата заслужи американката Джорджан Молин с 53.97 сек. Тя изпревари шампионката от Игрите на Британската общественост Джанийв Ръсел (Ямайка) и олимпийската шампионка от Рио де Жанейро 2016 Далила Мухамад (САЩ), които се подредиха втора и трета с 54.08 сек и 54.65 сек надлежно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР