Абдел Фатах ас-Сиси премина към трети, шестгодишен мандат като президент

...
Абдел Фатах ас-Сиси премина към трети, шестгодишен мандат като президент
Коментари Харесай

Египетският Сиси помете трети президентски мандат

Абдел Фатах ас-Сиси мина към трети, шестгодишен мандат като президент на Египет, спечелвайки 89,6% от гласовете на избори, на които не се сблъска със съществени противници, заяви Националната изборна работа в понеделник.

Изборите се организираха, до момента в който Египет се бори с постепенно разгарящата се икономическа рецесия и се пробва да ръководи риска от разпространяване на войната в Газа, която граничи със Синайския полуостров на Египет.

Някои гласоподаватели споделиха, че експлоадирането на спора в Газа е имало насърчи ги да гласоподават за Сиси, който от дълго време се показва като опора на стабилността в един неустойчив район - мотив, който също се оказа ефикасен със съдружниците от Персийския залив и западните съдружници, предоставящи финансова поддръжка на неговото държавно управление.

Гласуването в Египет беше отсрочено три дни на 10-12 декември, като държавните и строго следените локални медии упорстваха интензивно за повишение на изборната интензивност, която съгласно изборни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР