Abbott предупреждава, че сензорите на някои от неговите системи за

...
Abbott предупреждава, че сензорите на някои от неговите системи за
Коментари Харесай

Abbott предупреждава, че някои от неговите монитори за кръвна захар може да се нуждаят от подмяна поради неправилни показания

Abbott предизвестява, че датчиците на някои от неговите системи за мониторинг на кръвната захар може да се нуждаят от замяна, с цел да се предотвратят неточни показания.

Тестовете демонстрираха, че някои датчици на системата FreeStyle Libre 3 може погрешно да регистрират високи равнища на кръвна захар, сподели производителят на медицински устройства в четвъртък. Неточното отчитане на висока кръвна захар може да подтикне пациентите да одобряват инсулин, когато нямат потребност от него.

Устройствата бяха публикувани през първата половина на май в Съединените щати. Abbott пресмята, че по-малко от 1% от потребителите в Съединени американски щати са наранени.

Клиентите, които живеят отвън страната или употребяват други версии на нейната система FreeStyle Libre, не са наранени, сподели компанията.

Системата за непрестанен мониторинг на глюкозата употребява датчик, читател и приложение, с цел да помогне на хората с диабет да ревизират кръвната си захар, без да се постанова да изтеглят капки кръв от пръстите си. Админис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР