Abbott ID Now да бъде инсталиран във всеки лекарски кабинетAbbott

...
Abbott ID Now да бъде инсталиран във всеки лекарски кабинетAbbott
Коментари Харесай

Компактен уред открива Covid-19 за 5 минути

Abbott ID Now да бъде конфигуриран във всеки лекарски кабинет

Abbott ID NOW тежи единствено 3 кг и има размерите на тостер
(снимка: Abbott)

Американската компания Abbott получи позволение от организацията по храните и медикаментите (FDA) да употребява най-бързия нов тест за коронавирусна зараза (Covid-19).

Компактното устройство Abbott ID NOW с тегло 3 кг и с размери на тостер се нуждае единствено от 5 минути, с цел да дефинира позитивен резултат, до момента в който негативният резултат излиза за 13 минути.

Безспорно улеснение на Abbott ID NOW е, че устройството може да се употребява отвън стените на профилираните клиники. Така да вземем за пример, то може да се конфигурира в кабинета на общопрактикуващия доктор.

Abbott към този момент разгласи, че от идната седмица ще усили производството на ID NOW. Компанията желае да подсигурява, че с нейното устройство всеки ден в Съединените щати могат да се организират по 50 000 теста за Covid-19.



Молекулярното проучване на Covid-19 в медицинските заведения може доста да разшири обсега на тестванията и да понижи времето за приемане на резултата.

Нещо повече, устройството може да се употребява и за диагностициране на грип А и В (например H5N1 – „ птичи грип ”), както и за респираторен синцитиален вирус.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР