ABB-Voith започна ремонта на втория агрегат в ПАВЕЦ Чаира“Австрийският консорциум

...
ABB-Voith започна ремонта на втория агрегат в ПАВЕЦ Чаира“Австрийският консорциум
Коментари Харесай

Вечерни новини: Започва ремонт на ПАВЕЦ „Чаира“; ДАНС ще надзирава българския Facebook

ABB-Voith стартира ремонта на втория елемент в ПАВЕЦ „ Чаира “
Австрийският консорциум ABB-Voith стартира работа по рехабилитация на втори хидроагрегат в ПАВЕЦ „ Чаира “. Това разгласи изпълнителният шеф на Националната електрическа компания (НЕК) Мартин Георгиев по време на обиколка за публицисти в централата във вторник.
Ремонтираният ПАВЕЦ „ Белмекен “ се връща в системата с цялостна мощ
И последният хидроагрегат на ПАВЕЦ „ Белмекен “ към този момент проработи, откакто завърши дългият ремонт на цялата централа. Краят на плана беше маркиран публично, като на церемонията участваха министър-председателят Николай Денков, министърът на енергетиката Румен Радев и изпълнителният шеф на Националната електрическа компания (НЕК) Мартин Георгиев, както и представители на консорциума, който извърши ремонта.
Политическа партия и Демократична България оферират Фейсбук да мине под надзора на ДАНС
Oнлайн платформите с повече от 1 милион консуматори в България, каквато е Фейсбук и другите най-популярни обществени мрежи, да бъдат избрани като стратегическа активност. По този метод те могат да минат под надзора на ДАНС и при положение на открити нарушавания в страната, да бъдат глобени на локално равнище. Това плануват промени в Закона за електронните известия (ЗЕС), които Политическа партия и Демократична България внесоха за разискване в Народното събрание.
Изключително слаб интерес към втората стратегия за саниране
Подадените планове по втория стадий на санирането, при което притежатели на жилища би трябвало да подсигурят 20% самоучастие, са на стойност едвам към 20 млн. лева Това стана ясно от прессъобщение на отрасловото ведомство, което цитира районния министър Андрей Цеков по време на негово посещаване в Смолян.
Нов закон ще пази длъжниците от „ издевателството “ на колекторите
Повече правила на пазара за проблематични заеми планува нов закон за лицата, обслужващи заеми, и купувачите на заеми, който е квалифициран от Министерство на финансите. В същността си той цели да увеличи правата на длъжниците, като върху тях да не бъде оказван „ тормоз “ за издължаването им, както и да разшири пазара на покупка на проблематични заеми.
Старият хотел „ Зодиак “ в Боровец става съвременен жилищен комплекс
На фона на съвсем нулевото предложение на жилища в Боровец съвсем скоро следва да бъде осъществен огромен план за съвременен жилищен комплекс от затворен вид. Бъдещият 7Аngels ще се появи на мястото на бившия хотел „ Зодиак “.
Starbucks вкара такса за еднократните си чаши в България
Всеки, който си купува кафе от Starbucks в Българи, към този момент ще плаща такса за чашите за еднократна употреба в размер на 10 стотинки. Допълнителната цена ще се прибавя към напитките, без значение дали са в пластмасови чаши, или в картонени. Новите правила към този момент са в действие.
Комисия за защита на конкуренцията позволи на най-големите застрахователни брокери да се обединят
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи продажбата на най-големия осигурителен брокер в България – SDI. Той минава в ръцете на полската Unilinк, чийто притежател е американската финансова група Acrisure.
Намаляването на салдото на Фед върви по проект
В средата на предходната седмица представители на Федералния запас в Ню Йорк обявиха, че работата по задачата на централната банка за намаляването на салдото върви по проект. Централните банкери наблюдават за сигнали от пазара за това по кое време тъкмо ще би трябвало да спрат с намаляването на салдото.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР