Абас Арагчи Европейските страни имат 60 дни, за да дадат

...
Абас Арагчи Европейските страни имат 60 дни, за да дадат
Коментари Харесай

Техеран: Европейците разполагат с 60 дни, за да дадат гаранции на Иран


Абас Арагчи

Европейските страни имат 60 дни, с цел да дадат гаранции, че ползите на Иран ще бъдат предпазени в границите на нуклеарното съглашение след излизането на Съединени американски щати, съобщи почитан ирански представител, представен от Франс прес.

Европейците разполагат с 45 до 60 дни, с цел да дадат нужните гаранции за отбрана на ползите на Иран и компенсиране на вредите, породени от излизането на Съединените щати ", съобщи заместник-министърът на външните работи Абас Арагчи на съвещание на външнополитическата комисия на Народното събрание.

За първи път се загатва сходен период, отбелязва организацията.

" Ако европейците не дадат гаранции, водачите на страната ще би трябвало да вземат нужните решения ", добави иранският посланик, представен на уеб страницата на Народното събрание.

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф стартира през вчерашния ден в Пекин дипломатически маратон с вярата да контракти " ясна бъдеща рамка " за нуклеарното съглашение след напускането на Съединени американски щати, само че желае и гаранции от европейците за отбрана на ползите на Техеран.

Зариф идва през днешния ден в Москва, а след това в Брюксел, където ще се срещне с сътрудниците си от Франция, Англия и Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР