Аарън Мой няма да може да помогне на Австралия в

...
Аарън Мой няма да може да помогне на Австралия в
Коментари Харесай

Австралия ще защитава Купата на Азия без ключов играч

Аарън Мой няма да може да помогне на Австралия в отбраната на купата на шампионата на Азия по футбол поради травма. 28-годишният атакуващ полузащитник на британския Хъдърсфийлд получи увреждане на връзките на коляното преди све седмици и няма да бъде разполагаем на старши треньора Греъм Арнолд за континенталния шампионат от 5 януари до 1 февруари в ОАЕ.

Мой имаше мощно предпочитание да играе в конкуренцията и по тази причина пътува за родината си за второ лекарско мнение, само че новите медицински проучвания потвърдиха, че той ще би трябвало се нуждае от специфична възстановителна стратегия през идващия месец и може да се надява да се завърне на терена едвам във втората половина на февруари.

Aaron Mooy
Tomi Juric @Socceroos have named their 2019 @afcasiancup squad.

For more: https://t.co/WlVfSBKJEx pic.twitter.com/AdWtIslgXs
— FOX SPORTS Australia (@FOXSportsAUS) December 20, 2018
Халфът ще се завърне за лекуване в Хъдърсфийлд, а на негово място в националния тим беше извикан Джеймс Джего от австрийския Аустрия Виена. От футболната асоциация на Австралия оповестиха още, че нападателят Матю Леки, който получи мускулна контузия при загубата на Херта от Байер Леверкузен с 1:3 през уикенда в Бундеслигата, ще се причисли към националния тим.

Той също ще премине медицински проучвания, след които ще има изясненост дали ще остане в състава от 23 играчи. Австралийците стартират отбраната на купата си на 6 януари против Йордания в група "Б ", в която са още Палестина и Сирия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР