Аарън Джъдж изстреля два хоумръна във втори пореден мач и

...
Аарън Джъдж изстреля два хоумръна във втори пореден мач и
Коментари Харесай

Джъдж отвя 30-годишен рекорд на Макгуайър

Аарън Джъдж изстреля два хоумръна във втори следващ мач и усъвършенства върха за най-вече удари над оградата на новобранец в МЛБ. 25-годишният аутфилдер на Ню Йорк Янкис към този момент има 50 хоумръна от началото на сезона и по този начин задмина с един върховото достижение, датиращо отпреди той да се роди.

Досегашният рекордьор бе легендата Марк Макгуайър, който през 1987 година дебютира във Висшата лига с 49 хоумръна за Оукланд Атлетикс и оставя надалеч в историята тогавашните водачи. По това време топпостижението за новобранец е било 38 хоумръна – открито от Уоли Бърджър с Бостън Брейвс през 1930 година и изравнено от Франк Робинсън със Синсинати Редс през 1956 година



" Целият сезон е необикновен. Дори не мога да изкажа задоволително признателност на клуба и на всички съотборници, че получих шанса да бъда тук. Благословен съм, че мога да играя всеки ден. Чувството е необикновено ", увери Джъдж, който счупи върха при домакинската победа на " янките " с 11:3 против Канзас Сити Роялс.

Батиращият под №2 слъгър изкара топката с човек на база за 3:0 в 3-тия ининг и направи соло обиколка за 7:3 в 7-ия. Когато след хоумрън №50 се прибра в дъгаута, новият рекордьор бе подканен от съотборниците си да излезе пред аплодиращата го аудитория на ст. " Янки ". Той обаче бе толкоз обезпокоен, че съумя единствено да помаха страхливо, преди още веднъж да се скрие на пейката.



" Всички ми викаха: " Трябва да се покажеш. Трябва да се покажеш! ". Това бе първото ми повикване от почитателите. Надявам се, че беше хубаво ", показа Аарън.

Освен него хоумръни за Янкис нощес удариха още Грег Бърд – двоен за 6:0 в 6-ия, с който свърши дежурството на стартера на Роялс Джейк Джунис (L 8-3), и Гари Санчес – соло изстрел за 8:3 в 7-ия. С по 2 RBI за успеха способстваха Диди Грегориус и Мат Холидей.



На възвишението за Ню Йорк стартира Си Си Сабатия (W 13-5), който създаде 6+ ининга с 3 точки. Левичарят контролираше " шътаут " при започване на 7-ия, когато обаче разреши на трима следващи батери на " кралските " да ударят топката му – индивидуален шлагер на Ерик Хосмър, двоен хоумрън на Салвадор Перес и хоумрън на Майк Мустакас.

От булпена незабавно влезе Чад Грийн и затвори частта без повече затруднения, а след него по една чиста отбрана осигуриха Дейвид Робъртсън и Томи Кейнли.



Ню Йорк Янкис - Канзас Сити Роялс 11:3

ст. " Янки "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
КАНЗАС СИТИ
0
0
0
0
0
0
3
0
0
3
6
1
НЙ ЯНКИС
1
0
2
0
0
3
2
3
Х
11
15
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 25 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Бостън Ред Сокс - Торонто Блу Джейс 4:6
Тексас Рейнджърс - Хюстън Астрос 2:11
Чикаго Уайт Сокс - Лос Анджелис Ейнджълс 4:2
Оукланд Атлетикс - Сиатъл Маринърс 1:7

Национална лига

Ню Йорк Метс - Атланта Брейвс 2:9 *
Ню Йорк Метс - Атланта Брейвс 3:2 *
Филаделфия Филис - Вашингтон Нешънълс 1:3
Сейнт Луис Кардиналс - Чикаго Къбс 2:10
Колорадо Рокис - Маями Марлинс 4:5
Аризона Дайъмъндбекс - Сан Франциско Джайънтс 2:9
Лос Анджелис Доджърс - Сан Диего Падрес 9:3

---
* Дабълхедър

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР