А1 стартира продажбите на новия смартфон Nokia 8.1. Флагманът може

...
А1 стартира продажбите на новия смартфон Nokia 8.1. Флагманът може
Коментари Харесай

A1 стартира продажбите на Nokia 8.1

А1 започва продажбите на новия смарт телефон Nokia 8.1. Флагманът може да бъде закупен онлайн на a1.bg за 499,99 лева в брой или 24,99 лева на месец с проект A1 ONE Unlimited 5XL.

Корпусът на Nokia 8.1 e със заоблени ъгли, като съчетава алуминиева рамка с предно и задно стъкло, придавайки грациозност на дизайна. 6.18-инчовия FHD+ PureDisplay заема малко над 81% от тялото на смарт телефона, като дава по-ярки и по-богати цветове. IPS LCD екрана има HDR10 технология и употребява отбрана от Corning.

Nokia 8.1 дава 27% повече продуктивност с помощта на мощния осемядрен процесор Snapdragon 710™ от Qualcomm®, с 10-нанометрова архитектура. Графичният процесор е Adreno 616. Процесорът усъвършенства работата на батерията, като употребява до 40% по-малко сила. Този факт, дружно с функционалността за бързо зареждане с 18W, обезпечават двудневна устойчивост на адаптивната 3500 mAh батерия.

Основната камера на Nokia 8.1 e 12 MP с оптика от ZEISS, OIS технология, Гугъл Lens функционалност и двойна мълния (Hi-CRI). Отворът на блендата е f/1.8. Втората 13 MP камера на задния панел дава повече дълбочина на фрагмента. Под двойната камера е ситуиран датчикът за пръстови отпечатъци. Селфи камерата е с 20 MP и дава разнородни функционалности с изкуствен интелект при снимане – контролирано портретно осветяване, опция за прибавяне на 3D филтри и маски, снимане с боке резултат и други.

Оперативната памет на Nokia 8.1 е 4 GB, което обезпечава чудесно гейминг прекарване и потребление на голям брой приложения по едно и също време. Паметта за предпазване е 64 GB, като смарт телефонът разполага с алтернатива за слагане на спомагателна карта за памет до 400 GB, която се слага във втория хибриден слот за SIM карти.

Смартфонът работи с най-новата софтуерна версия на Android – 9.0 Pie, част от фамилията на Android One.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР