А1 стана първият български оператор с мрежа от пето поколение,

...
А1 стана първият български оператор с мрежа от пето поколение,
Коментари Харесай

А1 стартира първата истинска 5G мрежа в България. Тествайте още сега!

А1 стана първият български оператор с мрежа от пето потомство, която сега покрива централните градски елементи, главните жилищни квартали и регионите с централизация на бизнес в София.

„ А1 първа сподели опциите на 5G в страната още при започване на 2018 година, а през днешния ден към този момент стартирахме същинска работеща 5G мрежа, с което затвърдихме водещата си позиция на софтуерен водач. ", разгласи Александър Димитров, изпълнителен шеф на компанията.

 5G мрежата на А1 е първата в страната, която предлага цялостните благоприятни условия на петото потомство мобилни мрежи. Тя работи с 5G честоти в спектъра от 3,6GHz и 5G базови станции, за разлика от други решения като динамичното шерване на спектъра (DSS). Това разрешава на телекома да предложи гигабитов широколентов достъп и доста ниско времезакъснение. Чрез тях се реализира същинско 5G мобилно прекарване, което надвишава в пъти опциите на 4G.

 До 15 декември тази година компанията ще приключи и построяването на 5G мрежа, която ще покрие над 90% от Бургас, което ще го направи първият напълно 5G град в България, оповестиха от компанията.

" Чрез забележителната инвестиция в 5G и опциите на новата технология ще помогнем на бизнеса и обществото да продължат да се развиват. Първоначално стартираме 5G в София и Бургас, само че до края на първото тримесечие на 2021 година нашата мрежа от пето потомство ще обгръща всички обитаеми места с над 10 000 поданици. През идващите четири години А1 ще влага над 780 милиона лв. в своята мрежа и дружно с нея ще може да се развива и стопанската система на страната като цяло. “, разяснява още Александър Димитров проектите на компанията за развиването на мрежата

" Въвеждането на мрежи от пето потомство в страната ще даде забележителен подтик в развиването на стопанската система, мобилните услуги и обществото. Поради тази причина внедряването на новата технология е приоритет и за страните в Европейския съюз, който изиска от своите членки да имат най-малко един град с 5G мрежа до края на 2020 година. България към този момент е измежду страните в Европейски Съюз, в които има 5G мрежа и имам вяра, че вложенията в новата технология бързо ще я създадат всеобща и тя ще стане мотор на дигитализацията в страната. “, съобщи във връзка действителния старт на 5G мрежата на А1 Иван Димитров, ръководител на Комисията за контролиране известията, сподели:

Кметът на София Йорданка Фандъкова показа задоволството си, че столицата още веднъж е насочна точка, в която новото потомство мрежи стартира работа. " Радвам се, че развиването на новите технологии като 5G мрежите ще допринесат освен за икономическото развиване на София, само че и ще основат доста нови благоприятни условия за бизнеса и съгражданите ни. ", добави тя.

„ Петото потомство мобилни мрежи идват в сложен миг за хората и бизнеса. Истината е, че 5G е от стратегическо значение за икономическото развиване, по тази причина в Бургас да бъдат привлечени повече компании от ИТ бранша и високотехнологични производства, за развиването на науката и медицината. ", разяснява и кметът на Бургас Димитър Николов

5G мрежата на А1 предлага супербърз широколентов достъп със скорости над 1000 Mbps (1Gbps) и ултра надеждна връзка с малко времезакъснение – основни характерности на мрежите от пето потомство. Възможностите за масирана връзка сред машини, най-вече използвана в „ Интернет на нещата ”, ще обезпечи нужната инфраструктура за транспорт на голямо количество данни сред милиарди устройства. Истинската 5G мрежа дава големи благоприятни условия да предоставяме разнородни и цялости решения за нашите клиенти в цифровата епоха. Всичко това сензитивно ще усъвършенства качеството на живот на хората, ще усъвършенства бизнес процесите и ще сътвори предпоставки за развиването на цели нови браншове и обвързваните с тях работни места.

Новата мрежа е налична за клиенти с контракт за мобилна услуга към А1 , без клиентите на предплатени карти и тези на bob. Те би трябвало единствено да разполагат със съвместими устройства и да желаят да тестват същинска 5G мрежа. 5G мрежата на А1 поддържа потреблението на крайни устройства от всички производители. Постепенно интегрираме разнообразни модели на Huawei, ZTE, Xiaomi, OnePlus, като през идващите седмици следват Samsung и Apple.

Клиентите на телекома могат да намерят повече информация по какъв начин работи 5G, кои устройства поддържат новата мрежа и по какъв начин могат да я тестват от уеб страницата на компанията:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР