А1 ще проведе следващия тест на 5G на Aniventure Comic

...
А1 ще проведе следващия тест на 5G на Aniventure Comic
Коментари Харесай

А1 провежда финалите на A1 Gaming League през 5G мрежа по време на Aniventure Comic Con 2019

А1 ще организира идващия тест на 5G на Aniventure Comic Con 2019 и финалите на най-голямата гейминг лига у нас - A1 Gaming League, които ще се проведат в Inter Expo Center на 14 и 15 септември.

Компанията ще покаже една от опциите на 5G за ниско времезакъснение, като обезпечи 5G съгласуваност за финалите по League of Legends и Counter-Strike:GO. Също по този начин по време на двудневното събитие влогърът Слави Панайотов от The Clashers ще играе демонстрационни срещи на 5G смарт телефони с спечелилите от шампионатите по Clash Royale и Brawl Stars.

Геймингът е още едно приложение на 5G мобилни мрежи, което има характерни условия като извънредно ниска инертност на връзката и опция за висока скорост на предаванe на данни.

За да обезпечи положително прекарване на играчите – изключително, когато те вземат участие в професионален шампионат с награден фонд от няколко хиляди лв., стабилността на свързаността е също значим фактор.


Игрите за теста са финалите на Counter-Strike:GO и League of Legends, които ще се проведат в неделя от 13:00 и 16:00 часа. За задачата А1 ще свърже общо 10 настолни компютъра през своята 5G мрежа – пет за единия тим и пет за другия тим.

Победителите от Clash Royale и Brawl Stars ще имат шанса да играят демонстрационна среща на 5G смарт телефони с влогъра Слави Панайотов от The Clashers в събота и неделя. По време на Aniventure Comic Con 2019 ще бъде обезпечено 5G покритие на територията на ревюто с мрежово покритие на А1 в партньорство с NOKIA.

„ 5G ни дава опция да променим метода, по който се забавляваме. Едно от приложенията е геймингът, където ниското времезакъснение го трансформира в в действителност мобилно развлечение.

Ултра надеждната връзка с малко забавяне, която предлага 5G, ще промени напълно и медицината с опцията за отдалечена диагностика и интервенции, превоза с безвредното придвижване на самостоятелните коли, както и ръководството на огромни промишлени уреди благодарение на индустриални роботи. Т

естовете по време на Comic Con ще покажат освен какво е бъдещето на гейминга, само че и ще ни обезпечат значими данни, които ще употребяваме за развиването на нашата 5G мрежа”, разяснява Красимир Петров, шеф „ Конвергентна мрежа и услуги” в А1 България.

Изпитанията на 5G мрежата ще се проведат на тестовите честоти, които Комисията за контролиране на известията даде на А1 на 1 юли 2019 година А1 беше първата компания, която стартира тестванията на 5G на своя 5G базова станция в България.

Тя беше конфигурирана на НДК и послужи за проява на cyпepбъpз мoбилeн шиpoĸoлeнтoв дocтъп посредством стартиране на 16 телевизионни канала в HD резолюция по едно и също време през мобилна мрежа.

По този метод А1 тества опциите на 5G за даване на закрепени услуги като телевизия и интернет през мобилна мрежа.

През 2018 година A1 разгласи развиването на електронните спортове за собствен приоритет за България и започва собствен гейминг шампионат. Тогава беше оповестена схемата на шампионата, която включва онлайн шампионати през уикендите, офлайн шампионати през цялата година и огромен край по време на Aniventure Comic Con, което на процедура трансформира надпреварата в първата спортна гейминг лига в България.

Първите Гранд финали на тимовете и самостоятелните състезатели ще изправят един против различен най-хубавите играчи по CS:GO, League of Legends, FIFA, Clash Royale, и Hearthstone. Посетителите на Aniventure Comic Con ще могат свободно да се включат в шампионати по някои от най-нашумелите игри у нас - Fortnite, Brawl Stars, FIFA и 1v1 League of Legends, в които ще се борят за парични награди и професионална гейминг техника.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР