А1 и НАПГ подновиха провеждането на пролетния лагер за младежи

...
А1 и НАПГ подновиха провеждането на пролетния лагер за младежи
Коментари Харесай

20 младежи от приемни семейства се включиха в пролетния лагер, организиран от НАПГ и А1

А1 и НАПГ възобновиха провеждането на пролетния лагер за младежи от приемни фамилии след двегодишно спиране поради Ковид-19. В събитието, което тази година беше под надпис " Споделяме дружно ", се включиха 20 младежи сред 14 и 18-годишна възраст от разнообразни краища на страната. Събитието се организира в Националния STEM център в град София, където младежите обсъждаха по какъв начин възнамеряват да се развиват в персонален и в професионален проект дружно с представители на А1 и НАПГ . Водещи на събитието бяха Сами Исониеми, служител на реда, отраснал в приемна грижа във Финландия, и Хава Билен, българка, която е едно от първите деца в приемни фамилии у нас.

По време на престоя си в София младежите посетиха централния офис на А1 и получиха скъпи препоръки за това по какъв начин да изберат специалност и да търсят работа, по какъв начин да се явяват на изявление и какво е значимо да вършат, когато работят в екип. В ролята на техен наставник по тематиките, свързани с кариерно развиване, беше Петя Николова, старши специалист в направление " Човешки запаси " в А1 България.

Докато гостуваха в столицата, младежите посетиха Народния спектакъл " Иван Вазов ", играха боулинг и се забавляваха в детския теоретичен център " Музейко ".

Подкрепата на А1 за приемната грижа

В рамките на партньорството си с НАПГ до този миг от А1 са подкрепили над 1200 деца и 600 приемни фамилии. Цялостната инвестиция от страна на телекома за идеята за приемната грижа възлиза на над половин милион лв. посредством разнообразни форми на финансиране през последните 10 години. Сред дейностите в поддръжка на деца от приемни фамилии, които А1 и НАПГ провеждат, са обезпечаване на просветителни принадлежности, професионално кариерно насочване и съвещания, специфични вечери за зрелостници от приемни фамилии, церемонии за принос в приемната грижа, прочувствена и материална поддръжка към биологични родители и техните деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР