А1 и издателство Просвета“ обявиха началото на нова кампания в

...
А1 и издателство Просвета“ обявиха началото на нова кампания в
Коментари Харесай

A1 и „Просвета“ дават безплатен достъп до образователната платформа е-prosveta за бъдещите учители

А1 и издателство „ Просвета “ оповестиха началото на нова акция в поддръжка на българската просветителна система, откакто стана ясно, че университетите ще бъдат затворени най-малко до 12 ноември. Седем български висши учебни заведения ще получат достъп до портала е-prosveta.bg изцяло гратис. Университетите са подбрани по това, че образоват бъдещи педагози, за които е изключително значимо да изградят характерни умения за работа с онлайн наличие.
Висшите учебни заведения, които попадат в акцията са СУ „ Св. Климент Охридски “, ПУ „ Паисий Хилендарски “, ШУ „ Епископ Константин Преславски “, ЮЗУ „ Неофит Рилски “, ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “, Бургаския свободен университет и Тракийския университет в Стара Загора. Самите университети ще разполагат с сметки, които могат да се употребяват от преподавателите по време на образованието на бъдещите учители.
Е-просвета е българска платформа, която предлага редица от най-модерните форми на електронното образование. Електронното учебно заведение предлага над 425 интерактивни учебника по всички предмети от 1. до 12. клас, познавателни книжки, пособия и десетки тетрадки към тях. Те включват над 33 000 спомагателни ресурса в помощ на ученика, учителя и родителя – видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни фотоси, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации, интерактивни проби, задания и упражнения; стотици видеоуроци по образователната програма; проби за инспекция на знанията, както и цели раздели – за подготовка за контролни и класни работи.
Кампанията неслучайно стартира в навечерието на Деня на националните будители, като има и алегорично значение за бъдещите учители. Съдържанието на просветителната платформа на „ Просвета “, което е налично и през проектите на А1, ще бъде от изгода за студентите по педагогика и техните преподаватели. Вече е ясно, че отдалечените форми на образование ще останат и след края на продължаващата пандемия от COVID-19.

Именно по тази причина за бъдещите учители е значимо, от една страна, да са осведомени с най-съвременните трендове в основаването на интерактивно просветително наличие, планувано особено за онлайн образование. От друга – запознаването с образователния материал е значима част от просветителния развой на бъдещите педагози.
Макар другите учебни заведения да работят с разнообразни учебници, наличието в тях остава идентично, защото е контролирано от Министерството на образованието и науката. По тази причина цифровите учебници в портала e-prosveta.bg са подобаващи за потребление от всички, без значение от съответната просветителна институция, в която работят или се образоват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР