А1 е първият български телеком, който въвежда електронен касов бон,

...
А1 е първият български телеком, който въвежда електронен касов бон,
Коментари Харесай

А1 е първият телеком у нас, който въвежда електронен касов бон

А1 е първият български телеком, който вкарва електронен касов бон, който се изпраща на клиенти по имейл при заплащане с кредитна или дебитна карта през a1.bg. Това става допустимо след сполучливото внедряване на интегрирана автоматизирана система за ръководство на комерсиалната активност (ИАСУТД).

Нововъведението ще улесни клиентите, като с изключение на време, то ще им спести и съхранението на хартиени касови бележки. Също по този начин, потреблението на електронен касов бон ще направи повече хора съпричастни към устрема на А1 да бъде обществено виновна и екологично насочена компания.

С реализирането на плана отчитането на продажбите във всички магазини в А1 към този момент е трансферирано от фискални устройства към централизирана ИАСУТД система, която работи чрез софтуерна SIM карта.

Успешното реализиране на плана е поредна крачка към цифровизация на процесите в А1. С новаторското отчитане А1 дава отговор на последните условия на Националната организация по приходите (НАП), отразени в измененията по Наредба Н18 за касовите апарати. С тях се вкарва условие за отчитане на продажбите към Национална агенция за приходите на всеки 5 минути, както и спомагателни условия към софтуерите за ръководство на продажбите, като в същото време отпада нуждата от стартиране на книжен дневен доклад и съхранението му на книга.

А1, част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число четири лични спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, лична платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 година A1 България регистрира доходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР