а всички възлови места в София в сряда (2 септември)

...
а всички възлови места в София в сряда (2 септември)
Коментари Харесай

В сряда: Полиция на кръстовищата, постове на входовете на София

а всички основни места в София в сряда (2 септември) ще има служители на реда, специфични полицейски постове ще бъдат построени на всеки вход на града поради идния огромен антиправителствен митинг, под надпис "Велико Народно Възстание 02.09. ", който ще бележи старта на есенната пленарна сесия.

В Столична община е подадено публично заявление за плануваните дейности в региона на пл. "Независимост ".

Старши контрольор Иван Георгиев от отдел "Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи заяви на специфичен брифинг през днешния ден, че органите на реда ще подхващат нужните ограничения с задоволителен запас от полицейски чиновници за застраховане на протестните дейности, както и за надзор и контролиране на пътното придвижване.

"Уважаваме мнението и правото на жителите на митинг, само че ги призоваваме към запазване на публичния ред и затова разграничение на позицията при забелязване на жители, които са с очевидни планове за нарушение на публичния ред ", сподели Георгиев.

На всички основни места ще бъдат ситуирани пътни служители на реда. Екипи ще има и на входно-изходните артерии на София, посочи от своя страна основен контрольор Стоимен Славев.

В сряда (2 септември) депутатите се връщат назад на работа. От новия политически сезон народните представители ще заседават в новата зала на Народното събрание в постройката на някогашния партиен дом в София.

В сряда се чака да стане ясно, дали ГЕРБ ще успее да събере нужните 120 гласа за привикване на Велико национално заседание, с което да се стартират измененията по плана на ръководещите за нова Конституция на Република България.

Предвиденият антиправителствен митинг се чака да стартира в 8 часа сутринта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР