А в Бургас отново протест пред сградата на общината заради

...
А в Бургас отново протест пред сградата на общината заради
Коментари Харесай

Бургазлии излязоха на протест заради мръсния въздух

А в Бургас още веднъж митинг пред постройката на общината поради мръсния въздух и неприятните миризми. Бургазлии упорстват да се усилят глобите за предприятията, които замърсяват въздуха и желаят институциите да работят в интерес на жителите.

Бургас

С бели балони, защитни маски и доста плакати протестиращите упорстват за чист въздух.
Александра Динева: При майка непушачка той е дете-астматик с алергичен съставен елемент, което аз го приписвам на въздуха. Искаме да се схванат кои са източниците. Димитър Петков: Аз съм със маска, с цел да покажа на медиите по какъв начин се усещат хората от гр. Бургас. Това е всекидневно - миризмите на бензин и на изгоряло дърво, което се допуска от главните замърсители - Лукойл и Кроношпан.
През последните месеци, в които имаше ежедневни сигнали за тежки миризми, екоинспекцията извърши редица замервания, само че не бяха открити превишения на пределно допустимите правила на нездравословни субстанции във въздуха.

От Община Бургас обявиха, че нямат пълномощия да постановат санкции, само че ще упорстват екоминистерството да задължи „ Лукойл " и цех „ Кроношпан " да закупят станции, които да бъдат инсталирани в разнообразни точки на града и да правят 24-часов мониторинг на въздуха. От " Лукойл " оповестиха, че вкарват нова технология за обработка на нефтените боклуци в окислителните езера, която ще понижи до най-малко тежките миризми.
Руска Бояджиева, зам. - кмет по екология в Община Бургас: Кроношпан поеха явен ангажимент да закупят и да инсталират измервателна станция на територията на комплекс " Славейков ", която да разрешава мониторинг в действително време. Общината се ангажира със 100% поддръжка за построяването на тази станция.
Протестиращите се заканиха да продължат с митингите, до момента в който не се спре със замърсяването на въздуха и стартираха подписка, с която ще желаят оставката на шефа на Районната екоинспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР