А това е само една видеоигра.Red Dead Redemption 2 вече

...
А това е само една видеоигра.Red Dead Redemption 2 вече
Коментари Харесай

Пинкертън заплашват със съд Rockstar заради RDR2

А това е единствено една видеоигра.
Red Dead Redemption 2 към този момент излезе и се радва на топлото посрещане на гейм общността със света на Дивия американски запад, който е в основата на играта. Един от тези емблематични детайли, без подозрение са сътрудниците на прословутата детективска организация „ Пинкертън “, сдружение, учредена в края на XIX век и функциониращо до през днешния ден. От материал, оповестен на страниците на GamePressure разбираме, че представителите на охранителната компания са много обидчиви. Те са изпратили предупредително писмо към Rockstar Games и Take-Two Interactive, в което изявяват избрани искания и регистрират някои неща, които изобщо не им се нравят.

На първо място е това, че в играта биват употребявани отличителни знаци (като значките, например) на „ Пинкертън “ без позволение. Освен това обаче, на тях не им харесва фактът, че представителите на организацията са показани в отрицателна светлина. Техните сътрудници са също по този начин негативни герои, което въздейства отрицателно на имджа на компанията в бъдеще. Така, „ Пинкертън “ през днешния ден чакат двете компании да им заплатят уместно обезщетение за нанесената им щета. Не бъде ли им изпълнено настояването, нещата ще отидат към съд.

От Take-Two не бавят отговора си, заявявайки, че претенциите им са неоснователни. Според тях, „ Пинкертън “ няма по какъв начин да наложат закона за запазените марки в този случай и да имат предишното, като става дума за исторически препратки към сътрудниците на компанията в американския запад. Въпросните сътрудници са единствено един от многочислените способи, по който RDR2 пресъздава картината на американската реалност от това време. Освен това, споменаването на организацията в исторически подтекст при пресъздаване на действителността на Дивия Запад е нещо постоянно срещано в произведения на изкуството.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР