А преди началото на зимата, поскъпване има при всички варианти

...
А преди началото на зимата, поскъпване има при всички варианти
Коментари Харесай

Сметката за отопление на двустаен апартамент ще е най-ниска на парно, а най-висока на газ

А преди началото на зимата, повишаване има при всички разновидности за отопление. В съпоставяне с предходната година - най-голямо нарастване има в цената на природния газ за битовите консуматори. Тя е по-висока с 250%.

Живка и фамилията ѝ отопляват двустайния си апартамент на газ. Наред с вълнението към приготвянето на сина им за първи клас, се усилват и терзанията за идните сметки за газ, които се усещат даже и през лятото, когато заплащат за топла вода.

Живка споделя пред Bulgaria On Air, че и тази година ръководещите би трябвало да помислят за обезщетения за битовите консуматори на газ. Междувременно единствената им опция е да се отопляват на ток. Подобни проблеми имат и хората, които до момента са се отоплявали с пелети.

Малко преди началото на отоплителния сезон цените за един звук пелети в София са между 900-1100 лв., предходната година по същото време цените са били от 600 до 850.

" По-малко търсене, по-високи цени и дефицит на пелети ", гласи равносметката на Венцислав Ганев, който работи в бранша от 10 години. 

Според изчисленията на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България сметката за отопление на двустаен апартамент ще е най-ниска на парно, а най-висока на газ. Отоплението с парно на двустаен апартамент би коствало с 40 лв. повече на месец спрямо предходната година.

Ако се отоплява на газ обаче сметката ще е три пъти по-висока спрямо предходната година и ще е към 620 лв. на месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР