А от вашите въпроси могат да се направят заключения за

...
А от вашите въпроси могат да се направят заключения за
Коментари Харесай

Хакерите могат да шпионират какво си пишете с ChatGPT

А от вашите въпроси могат да се създадат изводи за доста от ползите и навиците ви
Експерти по киберсигурност предупреждават да сте по-внимателни какво питате чатботовете с AI, тъй като въпросите ви елементарно могат да се схванат от трети страни.

" В момента всеки може да чете частни чатове, изпратени към ChatGPT и други сходни услуги ", сподели Израел Мирски, началник на лабораторията за проучване на Offensive AI в израелския университет Бен-Гурион, пред Ars Technica.

" Това включва злонамерени участници в същата Wi-Fi или LAN мрежа или на процедура всеки, който може да следи трафика ви. "

Тези видове хакове, както се изяснява в отчета, са това, което е известно като " офанзиви от непряк канал ". Те включват трети страни, които извличат информация пасивно, употребявайки метаданни или други косвени експозиции, вместо да пробиват защитни стени за сигурност.

Докато този тип експлойт може да възникне с всевъзможен тип технологии, AI наподобява изключително уязвим, защото неговите старания за криптиране не са на равнище.

" Атаката е пасивна и може да се случи без знанието на OpenAI или това на техния клиент ", разкрива откривателят. " OpenAI криптира техния трафик, с цел да предотврати този тип офанзиви за подслушване, само че нашето проучване демонстрира, че методът, по който OpenAI употребява криптиране, е неправилен и неефикасен. "

В изказване Microsoft сподели на Ars, че експлойтът, който също визира неговия Copilot AI, не компрометира персонални данни.

" Специфични детайлности като имена е малко евентуално да бъдат планувани ", сподели представител на Microsoft пред уеб страницата. " Ние се ангажираме да помогнем за отбраната на нашите клиенти против тези евентуални офанзиви и ще се оправим с това с актуализация. "

Въпреки това хакерите могат да засекат вашите ползи. В някои страни избрани тематики, могат да доведат до санкция, затвор или даже смъртно наказване. Например, в някои страни промяната на религията се санкционира със гибел. В тези страни нормално са налице секрети служби, които имат потенциала да шпионират онлайн трафика на жителите си. Така чатовете с ChatGPT и други сходни платформи крият значителен риск за потребителите там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР