, а около 50 изчезнаха, след като прииждащите води доведоха

...
, а около 50 изчезнаха, след като прииждащите води доведоха
Коментари Харесай

Жертвите от потопа, залял Германия, вече са 9

, а към 50 изчезнаха, откакто прииждащите води доведоха до сриване на няколко къщи, заяви полицията в четвъртък.

Четирима от хората, за които се оповестява, че са починали, са били в община Шулд, където редица къщи са били пометени от наводнения, сподели представител на полицията в град Кобленц пред Франс прес.

Провинциите и бяха най-силно наранени от извънредно изобилните превалявания, които накараха реките да излязат от крайбрежията си и заплашват да съборят още жилища.

" Бурите мощно засегнаха нашата провинция ", написа в Туитър министър председателят на Райнланд-Пфалц Малу Драйер.

" Притеснявам се дружно с всички, които са в заплаха ", сподели тя и благодари на " всички доброволци, пожарникари и спешни служащи, които се борят неуморно и с огромни старания против потопа ".

Лидерът на Северен Рейн-Вестфалия (СРВ) Армин Лашет, който се кандидатира за правоприемник на канцлера Ангела Меркел на изборите през септември, небрежно анулира партийна среща в Бавария, с цел да следи обстановката в неговата провинция.

Спасители се мъчеха да изтеглят хора от застрашени здания и двама пожарникари починаха при осъществяване на служебните си отговорности в градовете Алтена и Ведол. Други двама мъже са починали в наводнени мазета в околните Золинген и Уна, има и още един смъртен случай в Райнбах.

Полицията сътвори гореща линия за спешни обстановки, с цел да могат хората да оповестяват за изчезнали близки, а жителите бяха помолени да изпращат видеоклипове и фотоси, които биха могли да им оказват помощ в търсенето.

Спасителите с хеликоптери извеждат обезверени хора по улиците и покривите. Представителят на локалните управляващи Юрген Пьолер прикани хората да останат у дома " и, в случай че е допустимо, да отидат на по-високите етажи " в домовете си.
 Загинали и изчезнали след наводнения в Германия Загинали и изчезнали след наводнения в Германия
Четирима души починаха в резултат на проливните дъждове в немската провинция Рейнланд-Пфалц. Изчезнали са няколко индивида, откакто...

" Ситуацията е доста сериозна ", сподели той.

В прилежаща Белгия също от няколко дни се изсипва пороен дъжд, който докара до премиване на реките във френскоговорящия район Валония.

Особено наранени са провинциите Лиеж и Намюр, като курортният град Спа е изцяло наводнен.

Според вестник „ Льо Соар “ в град Шофонтен близо 1800 души би трябвало да се изтеглят. " Рядко сме преживявали толкоз наводняване. Трябва да си напомним 1998 година, когато преживяхме същото ", сподели кметът на Шофонтен Даниел Бакелен пред радио RTL. От националната железопътна мрежа Infrabel обявиха, че в четвъртък стопират услугите в южната половина на страната, поради рисковете за пътешестване.

„ Наистина е невероятно да се обезпечи безвредно придвижване на влаковете за пасажерите или да има достъп до стратегически зони за техния личен състав “, сподели министърът на превоза Жорж Жилкинет пред организация Белга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР