А мерикански учени твърдят, че са открили корените на процеса,

...
А мерикански учени твърдят, че са открили корените на процеса,
Коментари Харесай

Мазната храна започва да вреди още в червата

А мерикански учени настояват, че са разкрили корените на процеса, с който мазната храна провокира сърдечносъдови болести, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл.

Наситените мазнини нарушават биологията на лигавицата на червата и на бактериите, които вземат участие в разграждането им. Те създават съединяване, което въпреки и да взе участие в храносмилането, може да способства и за сърдечносъдово заболяване.

"Експерименти с животни демонстрираха, че микробиомът в червата, т.е. бактериите, които ги покриват, имат основна роля в този развой ", изяснява Мариана Биндлос от медицинския център на университета "Вандербилт " в Нашвил.

Study explains why food high in saturated fat may lead to plaque build-up in arteries - ⁦⁩ ⁦⁩ ⁦⁩
link to our article:
— Mariana Byndloss (@Mari_Byndloss)
Епителните кафези, които покриват червата, и микробите в тях си взаимодействат. Това е хубавичко среда. Промени в тях могат да се отразят на здравето.

За проучването си американските учени са ревизирали дали затлъстяването се отразява на равновесието сред епителните кафези и микробиома с скотски модели. Резултатите им демонстрират, че храната с доста мазнини провокира инфектиране и поврежда епитела в червата. Това нарушава функционалността на генериращите сила митохондрии и клетките на червата създават повече О2 и нитрати.

Процесът подтиква увеличението на нездравословни микроби, като E-coli и производството на метаболита триметиламин от бактериите. Черният дроб преобразува това съединяване в негов окис, който се свързва с развиването на атеросклероза, или натрупването на мастни плаки по артериите.

Атеросклерозата е водеща причина за сърдечносъдови болести.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара В Русия има вярване, че в случай че изтървеш вилица по време на хранене, ще ти дойдат посетители. Одеса. Семейство на Изя Рабинович вечеря. Внезапно Изя по… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТрима души са починали, а двама други са ранени при тежък случай край ДрагоманНеваксинираните препълват лечебните заведения в САЩ11 души са умряли за последното денонощие, 164 са излекуваниЧат приложението има функционалност за по-сигурна персонална комуникацияТалибаните към този момент са завладяли 14 столици на провинции в АфганистанСтроителите предизвестяват, че към този момент трети месец АПИ не разпорежда рутинни дейностиВ същото време е записано и огромно стесняване на ледените шапки в Арктика и АнтарктидаВсички тези фрагменти, които към този момент са оповестени, ще бъдат разследваниТя ще получи също средства за офис, двама помощници, машинописка и персонален шофьорГорещата вълна се придвижи на северТе са направени по време на антиправителствения митинг на 10 юли 2020 г.Джипът със старозагорска регистрация се преобърналПетков: С какво вземат решение да се занимават в това Народно заседание - с интриги„ Тук не става въпрос просто за зала. Залогът е доста по-голям – става въпрос за българската просвета и нематериалност, като един от най-важните спойващи детайли за обществото " От думите на президента стана ясно, че към момента не е р
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР