Ъ? Мъск срещу сто милиона направи батерия на Австралия? Сто

...
Ъ? Мъск срещу сто милиона направи батерия на Австралия? Сто
Коментари Харесай

Хаджигенов за правителствен проект: Мъск дава 100 млн., а Василев плаща 250 млн. за санкции

" Ъ? Мъск против 100 милиона направи батерия на Австралия? Сто милиона $? Не милиард и половина? Без КОРекция двеста и петдесет милиона “. Това написа Николай Хаджигенов във връзка думите на Асен Василев, че е готов  да заплати 250 млн. лева наказания за завода за акумулатори.

Припомняме, че планът за завода се  рекламира като поръчител за националната сигурност, тъй като батериите щели  се създават в България и по този начин нямало да се разчита на непознати енергийни запаси. В същото време обаче страната ни рискува наказания от Европейски Съюз при залагане на дискриминационни условия, които да доведат до избор на български производител.

 „ Как ще гарантирате закупуване на акумулатори от български производител, като това е дискриминационно изискване и на сходна социална поръчка ще бъде наложена финансова промяна от 25% “, попита  Томислав Дончев. Въпросът въобще не смути финансовия министър Асен Василев, който най-спокойно разгласи, че е подготвен да заплати глобите, в случай че такива се появят.  


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР