а крачка от рекордите на Гинес. Жена от Карлово е

...
а крачка от рекордите на Гинес. Жена от Карлово е
Коментари Харесай

Жена от Карлово е напът да влезе в рекордите на Гинес

а крачка от върховете на Гинес. Жена от Карлово е напът да влезе в Книгата с най-голямата сбирка от захарчета.

Румяна Христова претендира, че е собственик на най-вече пакетчета освен в България, само че и в света, предава.

Тя събира захарчета от 1994 година. Стартът на колекционерското занятие е почнало още в ученическите ѝ години в Клисура.

"В междучасията пиехме кафе. Аз не консумирах захар. Всяко захарче го събирах в една кутия и в един миг се оказа че се е събрало много солидно количество, съвсем цяла сбирка ", споделя Румяна.

Най-интересните захарчета в сбирката й са от Италия и Испания. „ Най-малките са 2,5 грама, най-големите 10 грама - най-цветни, най-пъстри. Има цели серии със забележителности, тематика пеперуди, тематика коли, тематика влакове, на разнообразни тематики”, споделя Румяна.

Всички близки и другари са й носили захарчета от всички кътчета на света. На някои от тях има облиците на всички президенти на Америка.

"Голяма част от сбирката си дължа на починалия генерал-майор Нейко Ненов, който бе пълководец на Сухопътни войски. Много правя оценка това, тъй като колкото и задължения да имаше, където и да ходеше, в никакъв случай не забравяше да донесе захарчета ", споделя още Румяна.

Тя съхранява 16 677 захарчета от 68 страни. Комуникира със 150 колекционери в целия свят и претендира, че има най-голямата сбирка, почтена за Гинес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР