А ко вярвате, че отношенията с колегите не са най-важната

...
А ко вярвате, че отношенията с колегите не са най-важната
Коментари Харесай

5 грешки, които допускаме на работното място

А ко вярвате, че връзките с сътрудниците не са най-важната част от работата ви, тогава грешите. Изследванията демонстрират, че в случай че имате другарски връзки с сътрудниците си, продуктивността ви се усилва доста.

Но, когато стартираме работа на ново място, може да допуснем неточности, които даже не виждаме.

Vbox7 показва някои от грешките, които най-често се позволяват на работното място.

Не запомняте имена

Известният преподавател и публицист Дейл Карнеги предлага ​​хората да се назовават с имената си от момента, в който се срещнат. Това е елементарен метод незабавно да запомните името на сътрудника си и дружно с това ще демонстрирате почитание към другия човек.

Не носите лакомства в офиса

Ако желаете да извършите нещо хубаво за сътрудниците си и да си спечелите известност на готин сътрудник може просто да донесете лакомства в офиса.

Не е нужно наложително да приготвите домакински десерт макар, че това сигурно ще бъде оценено, само че може да купите вкусни бисквити или солети за сътрудниците си. Ако съумеете да го превърнете в традиция и всеки от екипа да го прави в никакъв случай няма да сте гладни по време на работа.

Страхувате се да добавите сътрудниците си в обществените медии

Ако желаете да научите повече за компанията, в която работите и да бъдете другари с сътрудниците си, би трябвало да научите повече за техните ползи. Това сигурно ще ви бъде и в помощ когато търсите подобаваща тематика за диалог с сътрудник. Важно е да не сте от хората, които разпространявате информацията, която получавате от други хора. Не желаете да бъдете известни като злословия, нали?

Опитвате се да поддържате връзка прекалено много

Ще е отлично, в случай че всички ви харесат през цялото време, само че в случай че сте прекомерно натрапчиви и досаждате на сътрудниците с наличието си вместо да спечелите другари може да отблъснете сътрудниците си. Опитайте се да разберете кои са хората, които в действителност обичат да поддържат връзка повече и кои са тези, които са по-затворени, по този начин ще имате верен и самостоятелен метод към сътрудниците си.

Не се опитвайте да създавате другари бързо и не споделяйте прекомерно персонална информация за себе си.

Не следите езика на тялото си

Езикът на тялото е в действителност значим когато човек поддържа връзка. Възможно е подсъзнателно да изпращаме сигнали, които нашите сътрудници да разчитат по друг метод. Тези сигнали може да ги накарат да спрат да поддържат връзка с нас. Старайте се да бъдете по-често усмихнати в сравнение с съществени или тъжни.

Още забавни видеа вижте в канала на Vbox7
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР