А ако пътувате за празниците с влак към Турция, може

...
А ако пътувате за празниците с влак към Турция, може
Коментари Харесай

Контрабанда на питони: 33 влечуги са намерени във влака от София за Истанбул

А в случай че пътувате за празниците с трен към Турция, може да се окажете в едно купе с 33 питона. Те са открити във влака от София за Истанбул от митничарите в Одрин. Оказва се, че влечугите са последния шлагер на пазара за домашни любимци, което ги прави и обект на контрабанда наред с екзотичните птици.

Много хора се опасяват от змиите, само че има и такива, които си лягат с тях. Под легло, в купе в спален вагон, са открити 33 питона, които са били транспортирани от София към Истанбул. Те са хванати от митничарите край Одрин.

Влечугите са открити при неочаквана инспекция. Две от тях са били мъртви, а останалите към този момент са предадени на Главната дирекция по запазване на природата и ръководство на националните паркове. Трафикантът е арестуван.

Георги Кърстев, херпетолог: " Има един тип кралски питони, които станаха доста известни, защото надалеч не стават доста огромни - стават към 1,5 м и поради спокойния си манталитет е станал е желан за домакински любим - елементарно се гледат, хранят се доста по-рядко, не се изискват разходки и имунизации. "

Трафикантите укриват стоката под дърво и камък.

" Правеха се всевъзможни опити да се транспортират - от камионетка, което наподобява напълно обикновено през укрития в поли и шалвари на упоените птички. Беше предизвикателство да ги спасим по-късно. След което там, като че нещо се промени на пазара. Сега и ние имахме няколко случая със арестувани влечуги. Тук са били в купето. Ние сме имали случаи, когато сме ги намирали в панталон ", сподели Вяра Генова, представител на Агенция “Митници ”.

Над 9000 типове са включени в листата, който планува специфичен режим при търговия с растения и животни. Контрабандата води до големи вреди.

" Все отново това се счита за четвъртия по значителност трафик, който генерира доход след оръжията, човешкия трафик, дрогата, тъй като наказванията при този тип трафик в международен мащаб са доста по-ниски ", сподели Яна Велина, Министерство на околната среда и водите.

А на прага на идните пътувания еколози и митничари предизвестяват: внимавайте с коралите, чиито експорт неразрешен, както и с всевъзможни сувенири без документ, тъй като могат да бъдат иззети на границата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР