А ако има някой, който си е затварял очите, би

...
А ако има някой, който си е затварял очите, би
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Трябва да се прекрати веднъж завинаги практиката със свръхпечалбата на Лукойл

А в случай че има някой, който си е затварял очите, би трябвало да си понесе отговорността, безапелационен е националният представител

ГЕРБ предлага закон за облагане на свръхпечалбите от съветски нефт. Това разгласи преди дни разгласи Делян Добрев.

Възможно ли е още от декември цената на горивата да е с лев надолу?

" Идеята на Делян Добрев е от предходната година, когато цените на горивата започнаха да се качват и когато изискахме от Европейски Съюз дерогация за приемане на горива, тъй като няма по какъв начин " Лукойл " да обработва горива от Саудитска Арабия, до момента в който не трансформират част от технологиите си. Тогава разликата в пазарните цени на оралския и другото гориво бяха основни, то се вижда и през днешния ден. Оттогава има и подозрения, че цената в България би трябвало да бъде по-ниска от това, което се предлага ", каза депутатът от ДПСРамадан Аталай в студиото на " Денят ON AIR "  в ефира на.

По думите му би трябвало да се направи разбор, само че той би трябвало да е дружно с " Лукойл ".

" Министерството на стопанската система предложения на диалози " Лукойл " и компанията направи първата стъпка, доколкото знам те отстъпиха с към 0,10 - 0,20 лева. разлика в цената. Да, може да бъде понижена цената на горивата, само че не мога да ви кажа дали ще бъде тъкмо с лев. Ще подкрепим предлагането на господин Добрев ", допълни Аталай

Той счита, че има способи по какъв начин " Лукойл " да влезе в нормите, в случай че до момента предприятието не е спазвало всички закони.

" В годините обратно всички държавни управления са правили избрани отстъпки към това дружество и би трябвало един път вечно да се приключи и " Лукойл " да е това дружество, което си заплаща налозите в България, да не прави свръхпечалби. А в случай че има някой, който си е затварял очите, би трябвало да си понесе отговорността ", безапелационен е националният представител.

" През октомври м.г. Движение за права и свободи внесе законопроект, който е едно към едно с Европейска комисия, която одобри регламента за свръхпечалбите. Нашият законопроект още тогава споделяше, че свръхпечалбите от държавните и частните предприятия да бъдат взети, с цел да може да бъдат обезщетени производителите в страната и да може да натиснем инфлацията. Ако тогава другите политическите обединения ни бяха подкрепили тогава, инфлацията през днешния ден щеше да бъде най-много 10% ", разясни Рамадан Аталай.

И счита, че отиваме на последващи избори.

" Не бива такива предизборни фанфарии, обществото да е обезпокоеното, че " Цанков камък " е бил в повреда. Аварии е имало доста пъти, само че повредите в главите на политиците са доста основни. Аварията е била на 15-о число, не мога да схвана водачите на " Да, България " не са ли били у нас, усетили ли са нещо от повредата, която се е случила там? ", попита депутатът.

Според него най-голямата покруса в наши дни е войната: " Днес Движение за права и свободи работи поредно по този начин, както е поредно в политиката си. Когато си избрал да си член на Европейски Съюз, би трябвало да си в крайник с Европейски Съюз. Когато си в НАТО - би трябвало да се присъединиш към всички тези дейности, които Съюзът е подхванал. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР