В епохален за футболната игра мач отборите на Португалия и

...
В епохален за футболната игра мач отборите на Португалия и
Коментари Харесай

Велик мач! Португалия и Франция ликуват след епичен трилър в Будапеща!

В исторически за футболната игра мач тимовете на Португалия и Франция не съумяха да се победят в финален мач от група F на UEFA EURO 2020 – 2:2. Равенството, което двата тима си направиха в унгарската столица Будапеща обаче бе задоволително и двете селекции да продължат напред, откакто в другата среща Германия не загуби от Унгария при семейството си в Мюнхен, завършвайки при същото 2:2.

Три от головете край река Дунав на „ Арена Пушкаш” бяха осъществени от дузпа. Кристиано Роналдо подвигна на крайници стадиона след тъкмо осъществяване в 31-ата минута, но Карим Бензема изравни в добавеното време на първата част още веднъж от 11-метров углавен удар. Отново Бензема вкара гол при започване на втората част, с цел да поведе международния първенец напред в резултата, само че вездесъщия Роналдо изравни от дузпа след тъкмо час игра и по този метод изравни иранеца Али Даеи по най-вече маркирани голове от състезател с националата фланелка.

Равенството направи по този начин, че групата бе извоювана от Франция, който финишира с 5 точки. Втори е Германия с точка по-малко, а третият Португалия също е с 4 точки, само че е с по-лоши индикатори в директните мачове, поради което остава на трето място. Все отново настоящият европейски първенец продължава към елимианционната фаза заради по-добрите си индикатори по отношение на други от приключилите на трето място тимове.

По този метод развоят от тази група прати тимовете на осминафиналите по следния метод. Лидерът Франция ще спори на осминафинала против Швейцария. Вторият Германия ще лети до Лондон за знакова футболна среща с Англия, до момента в който португалците ще мерят сили с Белгия в различен, очертаващ се извънреден мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР