Астрономическото лято дойде със спиране на валежите и с трайно

...
Астрономическото лято дойде със спиране на валежите и с трайно
Коментари Харесай

32 градуса в Кнежа: Защо местните хора не се плашат от жегата?

Астрономическото лято пристигна със прекъсване на преваляванията и с трайно стопляне на времето. Защо в един от градовете, прочут с внезапните си температурни амплитуди - Кнежа, не се плашат от юнската горещина?
Снимка: btvnovinite.bg
В фамозния селскостопански регион на Кнежа работата не стопира – даже по обед, при температура над 30 градуса. Животновъдът Николай Ненчовски не слиза от косачката. Започнал е работа в 10:00 ч. и няма да спре, до момента в който не свърши.

В центъра на градчето е оживено макар жегата.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Ами това не е най-топлият ден, имало е и по-топли дни, ние сме привикнали, единствено да не е прахолякът, всичко друго се понася “, споделя Наташа Цанковска.
Снимка: btvnovinite.bg
Срещу прахоляка по улиците с водния цикъл на помощ идват цистерните. А в синоптичната станция на дежурство е хидрометеорологичният наблюдаващ Валентина Иванова. Показва ни новия електронен апарат, който от година е заменил живачните термометър.

„ 32,1 е оптималната до този час, не е доста топло, само че относителната мокрота е по-висока, по тази причина се усеща като много по-топло “, споделя Валентина.

Най-високата температура в Кнежа – 42,7 градуса, е измерена на 20 август 1945 година.

В Снимка: btvnovinite.bg алентина споделя, че се пази от женгата „ на сянка и с вода “. А Николай, който още веднъж срещаме на излизане от Кнежа, споделя, че до момента в който не окоси ливадата, няма да стопира.

„ Жега не ни плаши нас, кой го мързи, го плаши жегата “, споделя животновъдът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР