Делта вариантът на коронавируса, който обхвана Великобритания, стана доминиращ в

...
Коментари Харесай

"Делта" вариантът на вируса заплашва напредъка на ЕС в справянето с ковид епидемията

" Делта " разновидността на ковид, който обхвана Англия, стана преобладаващ в Португалия и се появи в клъстери в Германия, Франция и Испания, което накара европейските здравни чиновници да разгласят, че са нужни спомагателни дейности за закъснение на разпространяването му.

И макар че новият вид, който се появи за първи път в Индия, към момента съставлява единствено част от общия брой на случаите на ковид в континентална Европа, той се постанова от ден на ден. Това демонстрира разбор на Financial Times на световни геномни данни от базата за следене на вируси Gisaid. Този вид съставлява 96% от секвенираните инфекции с Covid-19 в Португалия, повече от 20% в Италия и към 16% в Белгия, демонстрират изчисленията на FT.

Малкият, само че възходящ брой случаи, поражда опасения, че " делта " разновидността може да спре напредъка, реализиран от Европейски Съюз през последните два месеца в намаляването на новите инфекции и смъртни случаи до най-ниското им равнище от есента насам. " Ние сме в развой на преборване на вируса и на пандемията и по никакъв метод не би трябвало да разрешаваме на разновидността делта да получи превъзходство ", съобщи министърът на опазването на здравето на Франция Оливие Веран пред кореспонденти в парижкия център за имунизация във вторник.

Веран споделя, че 2 до 4% от пробите на вируси, оценени във Франция, са от новия вид: " Може да се каже, че това е към момента малко, само че е сходно на обстановката във Англия преди няколко седмици. " Анализът на данните на Gisaid от FT допуска, че резултатът може и да е по-висок.

В Португалия предаването на разновидността е открито в по-голямата зона на Лисабон, където са открити над 60% от новите случаи на ковид в страната през последната седмица. Само пътувания от съществена значимост до и от града бяха разрешени този уикенд за попречване на скока в случаите, растящи и в останалата част на страната.
Опитът на Лондон
Сега учените от целия континент гледат Англия в опит да се приготвят с подобаващите ограничения - там случаите на Covid-19 са се утроили през последния месец, а разновидността делта съставлява към 98% от всички нови инфекции.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР