Burgas24.bg Директорката на РИОСВ – Бургас Детелина Иванова даде току-що брифинг

...
Burgas24.bg
Директорката на РИОСВ – Бургас Детелина Иванова даде току-що брифинг
Коментари Харесай

Директорката на РИОСВ – Бургас отвърна на удара!

 Burgas24.bg Директорката на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Детелина Иванова даде преди малко брифинг пред медиите. Както Burgas24.bg осведоми.

Иванова се усеща афектирана от квалификациите на Личев, който я дефинира като " негодна да ръководи ползите на околната среда и водите " . " Министърът на околната среда и водите има право да назначава и освобождава шефовете на районните структури и това е изцяло обикновено. Приемам неговото решение, само че методът по който бях квалифицирана, е афектиран за мен, поради професионалния ми път, който датира от повече от 20 години в РИОСВ-Бургас ", уточни тя.  

Иванова цитира показаната през вчерашния ден заповед, подписана от предходния министър на околната среда и водите, съгласно която се вършат промени на режима за естествена забележителност в околност Каваците. " Твърдението е, че тази заповед е основана, с цел да узакони нелегално строителство, което се намира в предпазената околност, не е вярна. Министър Личев евентуално е измамен, с цел да вземе това решение, защото  заповедта за изменение е също толкоз рестриктивна, както и миналата и заповед, която е от 1984 година и е посочила, че не може да бъде приложена дейно ", аргументира се тя.  

" Предложението за изменение на режима на предпазената територия е направена от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас по времето, когато аз съм шеф. Промяната е обсъждана дълго време, тя е предходната през съответната процедура по Закона за предпазените територии и подписана от министъра на околната среда и водите. Тази заповед с изключение на, че не разрешава строителството, не разрешава и слагането на преместваеми обекти, което досега го нямаше, като се прави изключение единствено за територията на някогашните къмпинги " Смокиня "   и " Веселие ", които попадат в рамките на предпазените територии, както и за наложителните действия по обслужване на морските плажове. Обръщам внимание, че заповедта изрично слага изискване за координиране на тези действия с Регионална инспекция за опазване на околната среда и има възбрана за територията, в която има обекти на отбрана, каквито са пясъчните дюни ", уточни Иванова.

Позицията й като шеф отдел се резервира, защото е заела поста на шеф без конкурс до назначение на подобен. Тя обаче е взела решение да подава своето заявление за овакантяване на РИОСВ-Бургас. Министърът не е поискал персонална среща с нея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР