Девет лидери на катлунските сепаратисти бяха пуснати от затворите, където

...
Девет лидери на катлунските сепаратисти бяха пуснати от затворите, където
Коментари Харесай

Помилвани от Мадрид лидери на каталунските сепаратисти излязоха от затвора

Девет водачи на катлунските сепаратисти бяха пуснати от пандизите, където излежаваха присъди за образуване на опит за разединение на Каталуния, съобщи Ройтерс.

Испанското държавно управление помилва през вчерашния ден политиците, наказани през 2019 година на отнемане от независимост от 9 до 13 години поради сепаратисткия референдум.

Решението няма да повлияе на обстановката към някогашния глава на районното държавно управление Карлес Пучдемон, избягал от испанското правораздаване в Белгия, съобщи през вчерашния ден испанският министър на правораздаването.

Снимка: БГНЕС / EPA

Бившият каталунски вицепремиер Ориол Жункерас, пет някогашни членове на неговия кабинет, някогашният ръководител на Народното събрание на региона и двама деятели за самостоятелност на Каталуния излязоха на независимост през днешния ден по обед, откакто изтърпяха сред три и половина и четири години от затворническите си присъди.

Снимка: БГНЕС / EPA

Помилваните са лишени от правото да заемат публични длъжности до приключване на присъдите си и могат още веднъж да бъдат върнати в пандиза, в случай че отново подхващат дейности, нарушаващи испанските закони, се показва в указа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР