Никола Влашич. Едва ли до преди няколко часа това име

...
Никола Влашич. Едва ли до преди няколко часа това име
Коментари Харесай

Любимец като кака: Никола Влашич по стъпките на голямата шампионка Бланка

Никола Влашич. Едва ли до преди няколко часа това име ви е говорело нещо, в случай че не сте почитатели на футболния ЦСКА Москва, в който играе, или сте отваряли. Днес той е един от героите на Хърватия.

Именно Никола вкара първия гол във вратата на Шотландия при успеха на " ватрените " посред Глазгоу, която ги класира на осминафинал на шампионата на Стария континент.

Снимка: Reuters

Ако се чудите за какво семейството на Никола ви е позната, то не бъркате - той има връзка с двукратната международна шампионка и сребърна медалистка от олимпийските игри в Пекин 2008 в скока на височина Бланка Влашич. При това двамата са кръвно свързани. Брат и сестра са.

Снимка: Getty Images

Никола и Бланка имат 14 години разлика. Тя е родена през 1983 година, а той - през 1997 година Майка им Венера е играла баскетбол на аматьорско равнище, а татко им Йошко е първенец на някогашна Югославия в десетобоя. Именно баща Влашич взема решение кой какво ще тренира у дома. Той е първият, който дава директиви на Бланка за леката атлетика, а по-късно насочва Никола към футбола.

Снимка: Reuters

За наслада на фамилията от Сплит, и двете им деца се оправят сносно!

Кака Бланка направи няколко опита да усъвършенства международния връх в скока на височина, само че остана на сантиметър от тези недостижими 209 см на великата Стефка Костадинова.

Снимка: Reuters

Никола беше видян още при започване на кариерата си. На 19 години той мина от " Хайдук " Сплит в британския " Евертън " за към 10 млн. паунда. Там обаче не получи доверие от мениджърите и след единствено 19 мача мина в ЦСКА Москва. В съветската столица Влашич е един от главните нападатели. В последните два сезона той означи общо 25 гола!
View this post on Instagram

Логично пристигна повиквателната за европейското състезание от Златко Далич. И Никола не го разочарова! Голът му го трансформира в любим на хърватите!

Бланка също не пропусна да го поздрави, споделяйки няколко фотоси в обществените мрежи и видео, в което споделя: " Знаете ли какво е възприятието братчето ви да вкара гол за националния тим? Това е всичко! ".

А що се отнася до Никола... Лошата вест за дамите е, че сърцето му е заето. Той се ожени в края на май 2021 година за красивата и дългогодишна половинка Ана, която сме виждали единствено на една фотография. Новата футболна звезда е извънредно загадъчен за персоналния си живот и не разгласява фрагменти в обществените мрежи, с изключение на от футболните мачове.

Снимка: Reuters

Това надали ще остане по този начин, поради нервността, която провокира Никола с първия си гол на европейското състезание. А Бланка... Тя сигурно ще му стиска най-силно палци.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР