„Сигналът до главния европейски прокурор Лаура Кьовеши за спуканата тръба,

...
„Сигналът до главния европейски прокурор Лаура Кьовеши за спуканата тръба,
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Сезирах Европейската прокуратура за спуканата тръба, довела до екологична катастрофа във Варненското езеро

„ Сигналът до основния европейски прокурор Лаура Кьовеши за спуканата тръба, която провокира екологична злополука във Варненското езеро, е подписан и изпратен дружно с цялата събрана документи по случая ", заяви ръководителят на Областния и на Градския съвет на Българска социалистическа партия в морската столица, и втори в листата за 3-ти МИР, Борислав Гуцанов. Той посочи, че поради повредата, в продължение на повече от година, в езерото се изливат по над 8 хил.куб.м. фекални води на ден. И добави, че канализационната тръба е построена като част от план за възстановяване на водния цикъл на Варна, възлизащ на стойност 5 000 000 евро без Данък добавена стойност, като 75% от тях са финансиране от Европейски Съюз по стратегия ИСПА.

„ Адвокатите ни комплектоваха наличните данни и обстоятелства. Категорични сме, че се касае за осъществени корупционни дейности и измами с финансови средства от Европейски Съюз от страна на длъжностни лица, виновни за построяването на канализационната тръба, която би трябвало да води отпадните води на кварталите „ Аспарухово " и „ Галата " през Варненското езеро в пречиствателната станция на северния бряг на езерото. Молбата ни към прокурор Кьовеши е за бърза инспекция и изговаряне. В случай, че бъдат открити осъществени закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз, настояваме отговорните лица да понесат своята наказателна отговорност ", изясни още Гуцанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР