Координаторът на Белия дом за реакция на Covid-19 Джефри Зиенц

...
Координаторът на Белия дом за реакция на Covid-19 Джефри Зиенц
Коментари Харесай

Белият дом: Няма да постигнем целта за 70% ваксинирани американци до 4 юли

Координаторът на Белия дом за реакция на Covid-19 Джефри Зиенц разгласи във вторник, че ще бъде пропусната задачата на американската администрация за имунизирани против ковид с най-малко една доза 70% от всички пълнолетни жители на Съединени американски щати.

Зиенц въпреки всичко се опита да обрисува по-оптимистична картина във връзка с полаганите старания за имунизация, като обявиха, че сега 70% от хората над 30-годишна възраст са получили най-малко една доза от ваксина против Covid-19 и че до 4-ти юли (Деня на независимостта на САЩ) тази група би трябвало да включва всички американци на възраст над 27 години.

Освен това той съобщи, че младежите на възраст от 18 до 26 години " считат, че вирусът не ги е засегнал " и ги предизвести да се имунизират заради продължаващото повишаване на случаите с разновидността Делта на ковид.

Джефри Зиенц също по този начин означи, че втората цел на администрацията на президента Джо Байдън да има изцяло имунизирани 160 милиона души до Деня на независимостта ще би трябвало да бъде изместена към средата на юли и че в този момент Белият дом предвижда, че задачата за 70% ваксини пълнолетни американци ще бъде преместена с " няколко седмици ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР