Европейският съюз трябва да актуализира споразумението за миграцията с Турция.

...
Европейският съюз трябва да актуализира споразумението за миграцията с Турция.
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Турция има нужда от още помощ за сирийските бежанци

Европейският съюз би трябвало да актуализира съглашението за миграцията с Турция. Това заяви председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен преди идната среща на върха на Европейски Съюз, на която ще се разисква подновяването на съглашението, съобщи Ройтерс. 

" Важно е да продължим да поддържаме Турция, където живеят 3,7 милиона сирийски бежанци. Няма да имаме потребност от толкоз доста филантропична помощ като преди, само че хората би трябвало да имат вероятност, ", сподели Фон дер Лайен пред публицисти по време на визитата си в Берлин. 

Председателят на Европейска комисия сподели, че нощес е разговаряла по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Тя уточни, че на идната среща на върха на Европейски Съюз ще бъдат включени въпроси, свързани с възобновяването на договарянията с Анкара в региона на световното стопляне и опазването на здравето, с митническия съюз, както и с миграцията, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Германският канцлер Ангела Меркел също съобщи, че Германия счита, че би трябвало да се резервира и актуализира съглашението с Турция за бежанците.

" Засега работим по решенията на идната среща на върха на Европейски Съюз (на 24 и 25 юни). Смятам, че съглашението сред Турция и Европейски Съюз е доста значимо и би трябвало да се актуализира. Убедена съм в това. Турция прави забележителна работа във връзка с грижата за 3,7 милиона сирийски бежанци ", сподели Меркел на взаимна конференция с Фон дер Лайен, предава ТАСС. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР