Как бизнесът надгражда ангажиментите си за устойчиво бъдеще, кои са

...
Как бизнесът надгражда ангажиментите си за устойчиво бъдеще, кои са
Коментари Харесай

Можем ли да достигнем до следващото ниво на екологична устойчивост?

Как бизнесът надгражда уговорките си за стабилно бъдеще, кои са нововъведенията за по-здрава почва, оптимизация на селскостопански запаси и по-качествена храна за крайните консуматори. Това бяха опорните точки в третия дискусионен панел на XII Зелен конгрес, проведен от списание " Мениджър ". 

Как бизнесът вижда своята роля в трайното надграждане на уговорките си за стабилно развиване беше въпросът, който модераторът на форума Ясен Гуев зададе на първия участник в полемиката - Мигел Колета, шеф стабилно развиване във  " Филип Морис Интернешънъл ".

" Не съм сигурен, че се нуждаем от гражданска война, само че съм безусловно сигурен, че се нуждаем от систематична смяна в метода, по който вършим бизнес. Революцията от време на време се стимулира от положителни планове, само че постоянно се развива в непредвидими насоки. А сега се нуждаем от обновен, интензивен развой на смяна. Когато приказвам за систематична смяна имам поради по-добро ръководство за бизнесите, оперативни модели, които действително включват външните фактори, които виждаме, които могат да са свързани както с околната среда, по този начин и със обществената среда ", изясни Мигел Колета. 

Според него, финансовото и нефинансовото показване са аспекти, които би трябвало да се обединят, както за всички заинтригувани лица, по този начин и за вложителите.

" Това е корицата на интегрирания ни отчет, който обгръща както финансовата част на компанията, по този начин и метода, по който управляваме трансформацията на компанията и всички външни фактори и тематики, свързани с резистентност. Начинът, по който управляваме екологичното си въздействие, би трябвало да е част от бизнес тактиката ни. Не би трябвало да имаме обособени тактики на резистентност и за бизнес, а двете би трябвало да се припокриват. Трябва да са единни. Вероятно сте чували, че " Филип Морис Интернешънъл " се постанова като водеща тютюнева компания. Очевидно за нас е доста значимо здравословната щета, която се предизвиква от нашите артикули. На първо място, нашето въздействие върху обществото би трябвало да е в центъра на нашата стратегия за стабилно развиване ", добави той. 

Колета акцентира, че " Филип Морис Интернешънъл " е единствената тютюнева компания, която е поела ангажимент за унищожаване на цигарите. " Опитваме се да подменим цигарите с бездимни други възможности, които са по-малко нездравословни. Визията ни минава оттатък никотина. Опитваме се през годините да се развиваме посредством просвета и тухнологии към нови бизнес инициативи. Също по този начин това значи цялостна вътрешна промяна за компанията. Цигарите са главен, постоянен бизнес за компанията над 100 години, само че въз основата на изследвания по отношение на здравословния резултат, ние се развиваме. Изследваме напълно нов бизнес модел. В момента имаме бизнес не толкоз към други бизнеси, а към потребителите. Трябва да разбираем на самостоятелните консуматори какво съставляват продуктите, какво оферират те. Трябва да обхванем и този стадий на обучаване на потребителите. Именно това се случва в нашата компания. Това е преходът, в който се намираме сега и е значимо да ангажираме всички заинтригувани лица. Необходимо е обществото да бъде ангажирано. Това са способи, които демонстрират по какъв начин напредвами към визията ни за бездимно бъдеще, по какъв начин заместваме цигарите с по-малко нездравословни артикули и по какъв начин влагаме - дали нашите вложения дават отговор на визията ни, дали я следват ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР