Шансът на Никола Кръстев да стане отново депутат е да

...
Шансът на Никола Кръстев да стане отново депутат е да
Коментари Харесай

Никола Кръстев от ИТН ще разчита на корпоративния вот

Шансът на Никола Кръстев да стане още веднъж народен представител е да активизира гласовете на служащите във фабриките за лютеница и кебапчета в Костинброд и Ботевград.

В една млада партия като „ ИТН " постоянно има нещо за доизкусуряване, а високата динамичност изисква цялостна готовност от всеки член, с цел да се докопа до заветно избираемо място в Народното събрание. Затова огромните обещания и финансови инжекции се изпаряват бързо, изключително, когато не си посочил предстоящите резултати от вота на гласоподавателите. Няколко неподходящи събития изтикаха на неизбираемото 6-то място в листата на Има Такъв Народ за София-област Никола Кръстев-Олинезата.

Затова в този момент на изборите на 11 юли младият икономист би трябвало да активизира напълно служащите във фабриките за лютеница на татко си Христо Кръстев в Костинброд и за кебапчета и кюфтета на тъст си Цветослав Лазаров в Ботевград, и да разчита на корпоративния избор, с цел да може да влезе в Народното събрание с преференцията на гласоподавателите.

Никола Кръстев не попадна на свестни родственици и това, най-вероятно ще му коства мястото в Народното събрание. Всъщност и задачата му е една, единствена - посредством високото състояние в Народно събрание да съумее да извади индулгенции за татко си Христо Кръстев, който е упрекнат, че е откраднал компанията „ Олинеза " от някогашните си съдружници с подправени подписи и документи.

Обвиненията против Кръстев са за потребление на документи с погрешно наличие, за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, при което лишаването от независимост е до 30 години, за подписани неизгодни покупко-продажби и за укриване на налози. Обвинителният акт стои към този момент две години в съда, само че към момента няма планувано правосъдно съвещание. Освен това Христо Кръстев и неговата „ Олинеза " държат върха за санкция от Комисия за защита на конкуренцията за нелоялна конкуренция.

Докато беше народен представител в 45-ото Народно събрание Никола-Олинезата понесе негативи и от тъста си Цветослав Лазаров. В средата на май той подгони водач на своя цистерна по автомагистрала „ Струма " и го заплаши с револвер да спре. Накрая полицията спря джипа на Лазаров и тикна него и тримата му приятели в ареста за 24 часа. Прокуратурата образува досъдебно произвеждане, а тъстът се снабди с обвиняване за закана за ликвидиране. Най-интересното е, че цистерната евентуално е имала двойно дъно, а служителите на реда се съмняват, че с нея е транспортиран незаконен алкохол за Гърция. Всичко това униформените от Дупница изпращат като информация в Главна дирекция „ Национална полиция " в София.

Новата политическа акция на Никола явно ще е сложна на фона на свадите от предходната за 45-о Народно заседание. Първоначално Кръстев бе комплициран на трето място в листата. След като станаха ясни прегрешенията на бащата Христо Кръстев, от партия „ ИТН " се пробваха да го заличат от листите. Това обаче няма по какъв начин да се случи без експлицитното предпочитание на Никола Кръстев. След това повторно се пробваха да го смъкнат на 9-о място.

Циркът с присъединяване на ЦИК продължи няколко дни, а след изборите на 4 април лъсна, че всичко това евентуално е било прахуляк в очите на обществото. Партийната лидерка на Има Такъв Народ Виктория Василева на два пъти сменяше региона, от който ще стане народен представител, с цел да освободи най-сетне избираема позиция за Никола Кръстев за сметка на специалиста по национална сигурност и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов, който собственоръчно се отхвърли от място в Народното събрание. Така омазаният с лютеница млад предприемач се подреди измежду заклелите се депутати в 45-ия парламент. Присъствието му остана неусетно, откакто не си отвори устата нито един път.
С слагането му на 6-о място Никола Кръстев би трябвало да играе „ ва банк ". Единственият метод е да събере повече преференциален избор - с повече лютеница и кебапчета за служащите на татко си и тъст си, както и огромна акция измежду гласоподавателите в Костинброд и Ботевград.

Вероятността това да се случи е огромна. Но пък ще покаже, че в партия „ ИТН " са прелестни математици, когато става дума за получени финансови инжекции и тяхното връщане под формата на депутатски места. На фона на продължаващият да се крие водач на партията Слави Трифонов, който даже се отхвърли да се кандидатира за народен представител, това е повече от цинично. Защото вместо Слави Трифонов гласоподавателите на Има Такъв Народ получават инцидентни хора, чийто политически упоритости и убеденост зависят от пачките на родителите им и зависимостите на техните служащи. Тъжна истина за една страна, която жадува за чиста и свята народна власт

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР