Огромен брой технологични продукти бяха забранени на пазара в Южна

...
Огромен брой технологични продукти бяха забранени на пазара в Южна
Коментари Харесай

Южна Корея забрани 1700 продукта, вкл. Huawei и Samsung


Огромен брой софтуерни артикули бяха неразрешени на пазара в Южна Корея
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei и Samsung попаднаха в лист от 378 компании, получили разпореждане да спрат разпространяването на свое съоръжение в Южна Корея, откакто Министерството на науката и ИКТ (МНИКТ) анулира оценките за продуктивността.

МНИКТ е издало документи за близо 1700 разнообразни продукта, заяви, базирайки се на агенция Yonhap News. След следствие обаче е било открито, че оценките за продуктивност са издадени от китайския офис на американската световна тестова организация Bay Area Compliance Laboratories.
още по тематиката
В аргументацията се изяснява, че Корея не признава валидността на резултатите, издадени от китайския клон на компанията. Това е подтикнало ведомството да предприеме неповторимата стъпка за анулация на оценките и предоставените документи.

Тестовете, които страната изисква, би трябвало да подсигуряват, че оборудването дава отговор на стандартите за разстройства и евентуално влияние върху хората, отбелязва организация Yonhap. В допълнение към прекъсването на продажбите на съоръжение, на засегнатите компании ще бъде неразрешено да получават нови позволения за период от една година, заяви новинарското издание.

Корейското законодателство изисква анулация на употребяваните оценки, макар че фирмите изрично отхвърлят да са фалшифицирали данните. Агенция Yonhap отбелязва, че Huawei е упрекната в продажби на 136 подправени оценки, Samsung – на 23, а китайският производител на дронове DJI Technology – на 145 оценки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР