Не мога да се извиня на г-н Недков. Единствено той,

...
Не мога да се извиня на г-н Недков. Единствено той,
Коментари Харесай

Спортният министър: Стъки нахлу, прави се на мъж, той трябва да се извини |

Не мога да се извиня на господин Недков. Единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, тъй като той нахлува. Аз не нахълтвам в никой дом. Не съм му се извинявал. Много е елементарно да събереш 20 индивида и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана неприятно.

Това съобщи министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов на ексклузивен брифинг. Пресконференцията, която даде, е поради във ведомството.

Стъки влезе в кабинета на Кузманов, с цел да изиска пояснение за изнесените данни от министъра и представителя на Министерски съвет Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лв. от страната като финансиране и по стратегии.

Спортният министър разгласи, че се вадят записи от камерите и ще бъдат предоставени на публицистите, с цел да се види по какъв начин е влезнал Стъки. 

" Помолих господин Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си приказваме на тематиката кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат ", добави той.

Кузманов уточни и сумите, които Федерацията по ММА е получила - за 2018 година 177 хил. лева, 2019 година - 192 хиляди лева, 2020 година - 210 хиляди лева, 2021 година - 220 хил лева

" Сумарно събрано това води до една цифра към милион. По стратегиите: за 2018 година - 34 800 лв., 2020 година - 39 953, 2021 година - 118 073 лв.. Тези пари може да стане ясно по какъв начин са изразходвани, откакто свършат стратегиите. Всяка една организация в края на годината дава доклад ", добави той.

От думите му стана ясно, че в най-скоро време от инспекциите ще станат ясни доста неща. " Предполагам, че тази седмица, може на следващия ден, в неделя или понеделник, ще бъдете известени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се ревизират - тото, Спортна база, Академията ", добави той.

" Обвиненията против господин Недков - меко казано, няма такива обвинявания. Просто е установено, че Недков, както всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял разпоредбите, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че в случай че има опция, тези правила би трябвало да бъдат изменени, тъй като има правила, които не са спазени при някои федерации ", изясни министърът.

Кузманов съобщи, че в случай че общата сума, която е споделил Антон Кутев съответствува с тази числа, е вярна.

" Ако той е споделил по-различна цифра или е споделил тази цифра в избрана активност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези стратегии за хазарта през годините, тъй като конкурсните правила и критерии за присъединяване будят подозрения ", изясни отрасловият министър.

По думите му прави усещане, че организации, които са отстранени по избрани критерии, други организации също не дават отговор на тях, само че не са отстранени, както и че четири организации всяка година печелят пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР