Най-добрите японски медицински експерти предупредиха в петък, че провеждането на

...
Най-добрите японски медицински експерти предупредиха в петък, че провеждането на
Коментари Харесай

Експерти: Без зрители на Олимпиадата в Токио заради заплахата от COVID-19 |

Най-добрите японски медицински специалисти предизвестиха в петък, че провеждането на Олимпийските игри по време на пандемията може да усили броя на инфектираните и обявиха, че възбраната за наличие на фенове е минимум рисковият вид.

Докладът, управителен от най-хубавия здравен консултант Шигеру Оми, беше оповестен, откакто шефът на организационния комитет на игрите Токио 2020 съобщи пред вестник Санкей, че желае да допусне до 10 000 фенове на стадионите на Олимпиадата, която стартира на 23 юли.

Япония напредва с семейството на отсрочените игри, макар терзанията за следващия скок на инфектираните с COVID-19 и мощната социална съпротива, при все това уредниците не разрешиха наличието на фенове от чужбина.

Анулирането на събитието - в началото планувано да покаже съживена нация след десетилетия меланхолия - би било скъпо за уредниците, държавното управление на Токио, спонсорите и застрахователите.

„ Това събитие се разграничава от елементарните спортни събития по мащаб и обществен интерес и защото се припокрива с летните отпуски ... съществува риск придвижването на хора и опциите за взаимоотношение по време на Олимпийските игри да разпространят инфекцията и да натоварят здравната система “, споделиха специалисти. „ Провеждането на игри без фенове е минимум рискованият вид и считаме, че е желан. “

Окончателно решение за локалните фенове ще бъде взето на среща сред уредниците на Токио 2020, Международния олимпийски комитет, Международния параолимпийски комитет, японското държавно управление и управата на Токио Метрополитен в понеделник.

" Бих желала да се организира със фенове. Смятам да се насочва към петстранната среща с това поради ", сподели ръководителката на Токио 2020 Сейко Хашимото. Тя добави, че препоръките на Оми ще допринесат за диалози сред МОК и другите страни.

Премахването на някои от ограниченията в девет префектури, в това число Токио, беше последвано от ново повишаване на броя на инфектираните и напрежението в лечебните заведения.

В отчета на специалистите се споделя, че уредниците би трябвало да бъдат готови да работят бързо, с цел да забранят наличието на фенове или да разгласят ново изключително състояние, в случай че е належащо. 

Оми, който е някогашен чиновник на Световната здравна организация, става все по-откровен за рисковете, които събитието може да донесе. По-рано този месец той съобщи пред Народното събрание, че " не е обикновено " да се организират игрите по време на пандемия.

Хироши Нишиура, професор от университета в Киото и консултант по епидемиологията на държавния отговор на пандемията, който е подписал рекомендациите на Оми, съобщи, че има вяра, че анулацията на игрите ще бъде най-хубавото, само че това решение е на държавното управление и уредниците.

Обществеността на Япония остава загрижена за рисковете за здравето. Проучване на публичната телевизия НХК този месец сподели, че 32% избират ограничаване на броя фенове, 29% считат, че е най-добре да няма фенове, а 31% желаят игрите да бъдат анулирани.

Страната е записала повече от 776 000 случая и над 14 200 смъртни случая, до момента в който единствено 15% от популацията й е получило най-малко една доза на ваксина против COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР