27-те министри на енергетиката в ЕС подкрепиха призивите за удвояване

...
27-те министри на енергетиката в ЕС подкрепиха призивите за удвояване
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката в ЕС подкрепиха ускоряване на санирането на сгради

27-те министри на енергетиката в Европейски Съюз поддържаха апелите за удвояване на ставките за възобновяване на постройките в Европа до 2030 година Така ще се подкрепят стопанските системи, наранени от рецесията, и страните ще се оправят с енергийната беднотия като се основат „ зелени здания за бъдещето “.

Необходими са обилни старания за възобновяване на сградния фонд в Европа и това би трябвало да се направи в сходство с първия принцип за енергийна успеваемост, обявиха министрите в изказване, признато в заключението на Енергийния съвет на Европейски Съюз.

Европейската комисия показа тактика за Вълна за възобновяване през октомври 2020 година като част от Европейската зелена договорка, за реализиране на климатично безпристрастен строителен бранш до 2050 година Тогава Комисията предложи да усили междинния % на енергийно възобновяване до 2% годишно до 2030 година по отношение на сегашните 1 на 100.

Позеленяването на европейските здания е от основно значение за постигане на задачите за нискоемисионна стопанска система доникъде на века, защото зданията са виновни за 40% от излъчванията на парникови газове в Европейски Съюз.

На срещата си в петък министрите подчертаха „ нуждата минимум да се удвои скоростта на възобновяване и енергийна успеваемост до 2030 година и да се насърчи дълбокото енергийно възобновяване на постройките “. Така ще се подобрят енергийните характерности и ще се спестят разноски, както и да се заменят въглерод-интензивните нагреватели с възобновима сила.

Тези промени би трябвало да се създадат, като се вземат поради националните, районните и локалните условия, прибавиха те, казвайки, че това е основно за страните от Европейски Съюз, които са изправени пред разнообразни провокации, що се отнася до обновяването и енергийната беднотия.

Страните от Централна и Източна Европа, да вземем за пример, имат доста западнали жилищни блокове от руски вид със остарели отоплителни системи, до момента в който страните от Южна Европа би трябвало да подсигуряват, че къщите им са задоволително топли за зимата и задоволително хладни за лятото.

Реновирането на учебни заведения, лечебни заведения, университети и друга обществена инфраструктура би трябвало да бъде приоритет дружно с най-лошо функциониращите здания, като се вземат поради приходите на тези, които живеят там, се споделя в заключенията на министрите.

Двойният растеж в обновяването „ не е задоволителен “ за реализиране на климатичните цели на Европейски Съюз.

Експертите обаче предизвестиха, че двойно по-високите цели за обновяването на постройките до 2030 година не е задоволително и че би трябвало да се утрои. В противоположен случай ще има голям напън върху обновяването през 2030-те и 2040-те.

И въпреки всичко Европейската комисия приветства решението на енергийните министри на Европейски Съюз, като съобщи, че удвояването на % на възобновяване ще помогне да се поддържа насъбраната скорост и старания в тази посока.

„ Насърчаването на обновяването на постройките е основен фактор за реализиране на задачите на Европейски Съюз в региона на климата и енергетиката, само че едно от най-трудните провокации е да се подсигурява, че вълната за възобновяване не е просто прелъстителен девиз и нещата в действителност ще се трансформират на място “, съобщи Кадри Симсън, Европейски комисар по енергетиката.

Комисията посочи обновяването на постройките като метод за основаване на локални работни места след пандемията COVID-19, като съобщи, че също по този начин оказва помощ за справяне с енергийната беднотия и излъчванията на парникови газове. Това е отразено в проектите на страните от Европейски Съюз да изразходват 750 милиарда евро посредством Фонд за възобновяване.

„ Обновяването се трансформира в предпочитана политика в цяла Европа - съвсем всички държави-членки към този момент разполагат с дълготрайни тактики за възобновяване. Именно енергийно ефикасните стратегии за възобновяване са главен съставен елемент на доста проекти за възобновяване и резистентност, допринасяйки за по този начин нужния стопански тласък и основаване на работни места “ добави Симсън.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР