Бойко Борисов излъга за пореден път. Това е абсолютно възмутително

...
Бойко Борисов излъга за пореден път. Това е абсолютно възмутително
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Позицията на Борисов на срещата със Заев е шизофренна |

Бойко Борисов излъга за следващ път. Това е безусловно възмутително държание и опит на проваления политик Борисов да употребява един доста значим въпрос като връзките на България и Северна Македония за теснопартийни предизборни цели.

Това съобщи някогашният дипломат на България в Организация на обединените нации и претендент за депутат от " Демократична България " Стефан Тафров пред бТВ за срещата на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тафров напомни, че когато " Борисов управляваше дружно с " патриотите ", прокарват през Народното събрание позиция, която слага условия на Северна Македония за началото на договарянията, а в този момент споделят, че служебното държавно управление и президентът няма да ги пуснат в Европейски Съюз ".

" Служебният кабинет няма право да пусне Северна Македония в Европейски Съюз, тъй като е привързан от парламентарна позиция ", разясни той. По думите му това държание на Борисов е скандално и буди омерзение и би трябвало да бъде сурово наказано от всички българи, тъй като по този начин се вреди на сериозния народен интерес.

Демократична България поддържа влизането на Северна Македония в Европейски Съюз, стига да извърши изискванията, които сме й сложили, е мнението на претендентът за депутат.

" От стратегически интерес на България е Република Северна Македония да бъде част от Европейски Съюз. Противното обслужва Русия и Сърбия, само че Македония би трябвало да извърви своята част от пътя, с цел да извърши избрани условия ", сподели Тафров. Той напомни, че България първа признава страната Македония.

" Това беше мощно обръщение към Македония, че ние не сме й зложелател. Но по-късно ние се възползвахме от това да изградим инфраструктура към Македония, нито да влагаме там, България не се трансформира в прелъстителен модел за македонците ", сподели още Тафров. По думите му след разкритията за корупция в България по закона " Магнитски ", страната ни е станало още по-непривлекателна.

Според него в тези наказания има и доза оскърбление. " Като посланик съм унизен от това, тъй като в цялата си дипломатическа кариера съм обяснявал каква прелестна страна е България и какъв брой добре се развиваме ", сподели Тафров. Според него е належащо Северна Македония да бъде накарана да следва пътна карта в преговорния развой, да се направи проверка на учебниците, да има поддръжка на войнишките монументи, да се подтикват контакти сред младите от двете страни и други

Тафров разяснява и ръководството на " Патриотите " и ГЕРБ. Според него те са довели България до цялостна интернационална изолираност и ги разгласи за национални предатели. По думите му Европейски Съюз заема страната на Северна Македония и по тази причина България наподобява неприятна в техните очи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР